Instalacja na windows 7

Miejsce na dyskusje na dowolne tematy.
bartek555
Wyróżniający się
Wyróżniający się
Posty: 213
Rejestracja: 03 cze 2009, 16:23
Lokalizacja: Polska
Podziękował(a): 42 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 8 razy
Kontakt:

10 wrz 2011, 20:19

Mam pewien z programem "Mówisz i rozumiesz". Nie jest on przeznaczony na windows 7. Czy da się to jakoś ominąć? Czy jedynym rozwiązaniem jest zainstalowanie windowsa xp? Jeśli zainstaluję windows xp to co mi się stanie z 7? Przy starcie systemu będę mógł wybrać, którego chcę używać?

Awatar użytkownika
Joachim
Osobowość forum
Osobowość forum
Posty: 418
Rejestracja: 21 lut 2011, 3:33
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 163 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 111 razy

10 wrz 2011, 20:28

nie rozumiem zbyt dobrze 1. pytania. Jeśli chcesz zainstalować Windows 7 obok XP nie ma problemu lecz zależy jakie masz dyski i procesor :) i zależy też jak ustawisz MBR. ja bym zostawił sobie XP jeśli masz Prof... :) więcej pytań na gg bądź PW
Obrazek

Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator
Posty: 2391
Rejestracja: 30 sie 2009, 11:34
Lokalizacja: Łódź
Podziękował(a): 521 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 913 razy
Kontakt:

11 wrz 2011, 5:20

Przy instalacji można wybrać tryb zgodności z XP ( prawy przycisk myszy ) i powinno być OK. Sam miałem podobny problem z potrzebnymi mi programami starszej generacji i przy zastosowaniu tego tricku pomogło :)

bartek555
Wyróżniający się
Wyróżniający się
Posty: 213
Rejestracja: 03 cze 2009, 16:23
Lokalizacja: Polska
Podziękował(a): 42 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 8 razy
Kontakt:

11 wrz 2011, 11:40

Joachim, dzięki za odpowiedź. Chyba zainstaluję sobie xp.
zyciak, dzięki wielkie za radę, ale już wcześniej tego próbowałem i niestety nie działa :(

Awatar użytkownika
Desert
Ekspert
Ekspert
Posty: 273
Rejestracja: 10 sie 2009, 16:47
Lokalizacja: Tychy
Podziękował(a): 8 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 4 razy

25 wrz 2011, 15:43

To moze jeszcze na win7 zainstalować darmową virtualną maszynę, a na niej mieś winXP i tam wszystkie te programy z którymi sa spięcia w win7 :D
"Miłość ma dwa końce: jednym wzrasta, drugim się plącze."
/myśl własna/

bartek555
Wyróżniający się
Wyróżniający się
Posty: 213
Rejestracja: 03 cze 2009, 16:23
Lokalizacja: Polska
Podziękował(a): 42 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 8 razy
Kontakt:

26 wrz 2011, 17:49

Dzięki wszystkim za pomoc :)

Awatar użytkownika
Joachim
Osobowość forum
Osobowość forum
Posty: 418
Rejestracja: 21 lut 2011, 3:33
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 163 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 111 razy

26 wrz 2011, 19:34

Desert pisze:zainstalować darmową virtualną maszynę,
i to będzie najlepsze rozwiązanie :) ja mam tak win XP na 7
Obrazek

moto-moto
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 11 mar 2016, 16:39

16 mar 2016, 13:25

Nie zalecam instalowanie windowsa 7 i xp jednocześnie na tym samym dysku, tak mi radził pan z pomocy drogowej http://kglogistyka.pl/ z gdyni i ja się zastosowałem do jego rad, teraz jestem dumny z tego że go posłuchałem. Będziesz miał wybór ktory system przy starcie uruchomić jednak jeśli masz słabego kompa może tobie wolno chodzić.

ODPOWIEDZ