Ranczo odc. 79 Wielbicielka z Warszawy

W tym dziale znajdziecie tematy związane z 7 sezonem "Rancza". Będziemy tu zamieszczać m.in. streszczenia i zwiastuny premierowych odcinków.
Regulamin forum
1. Zanim założysz nowy wątek, sprawdź czy nie ma już podobnego tematu na forum.
2. Jeśli cytujesz jakiś materiał, pamiętaj o podawaniu źródła.
3. Staraj się pisać poprawnie gramatycznie i na temat.

Czy premierowy odcinek 7 serii "Rancza" można uznać za dobre otwarcie nowego sezonu?

Czas głosowania minął 17 mar 2013, 21:26

Tak, jest moc!
26
90%
Nie, niczym specjalnie nie zachwycił.
2
7%
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony/a jestem.
1
3%
 
Liczba głosów: 29
acess
Początkujący
Początkujący
Posty: 35
Rejestracja: 05 wrz 2009, 13:05
Lokalizacja: wawa

03 mar 2013, 21:41

więc się wyjaśniło :)

Awatar użytkownika
Revers
Super User
Super User
Posty: 699
Rejestracja: 14 sie 2012, 19:03
Lokalizacja: Kraków
Podziękował(a): 85 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 49 razy

03 mar 2013, 21:42

pawcio27 pisze:Odcinki oba zostały wstawione ok. 20:30
Ja tam wole poczekać z niecierpliwością do przyszłej niedzieli i oglądnąć w jakości HD w TVP1hd :D



Ale statystyki oglądalności będą pewnie dopiero jutro, a to jest tutaj kluczowe, bo na to czeka każdy z ranczersów :!: :)
Solejukowa: " Kto rano popieprzy dzień ma potem lepszy"

Paweł Kozioł: "Wilkowyje Nie pomyje Ty się nie boi "

Awatar użytkownika
Kamil
Super User
Super User
Posty: 342
Rejestracja: 19 lip 2010, 12:41
Lokalizacja: Podkarpacie
Podziękował(a): 16 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 7 razy

03 mar 2013, 21:50

Pierwszy odcinek z wielką pompą. Właśnie tego mi brakowało. :shock:
P.S.
Polska Partia Uczciwości!
"Powietrze u nas świeże.
Dwa, wszędzie blisko.
Trzy, tanio.
Cztery, nawet jak co drogie to dostać nie można."

Tadeusz Hadziuk

acess
Początkujący
Początkujący
Posty: 35
Rejestracja: 05 wrz 2009, 13:05
Lokalizacja: wawa

03 mar 2013, 21:54

Mnie zastanawia jeszcze TYLKO AŻ jedno. że nikt jeszcze o tym nie napisał.
Na co chory jest ksiądz :P ?

Awatar użytkownika
maria.pierwsza
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 13
Rejestracja: 07 mar 2011, 16:21

03 mar 2013, 21:58

może to psychiczna obrona przed Michałową - organizm wie co robic
"Człowiek się rodzi i to mu szkodzi" - Lec

Awatar użytkownika
Revers
Super User
Super User
Posty: 699
Rejestracja: 14 sie 2012, 19:03
Lokalizacja: Kraków
Podziękował(a): 85 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 49 razy

03 mar 2013, 21:58

acess ja nie chce tego wiedzieć :!: :D
Wole poczekać na dalszy rozwój akcji w kolejnych odcinkch i będzie wiadomo :)

Ale to, że nie chce wiedzieć to nie znaczy, że nic nie sugeruje :D
Otóż to będzie powód pewnie taki: "nerwy Michałowej tak na Księdza działają" ;]

Ja tak uważam;)
Solejukowa: " Kto rano popieprzy dzień ma potem lepszy"

Paweł Kozioł: "Wilkowyje Nie pomyje Ty się nie boi "

Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator
Posty: 2391
Rejestracja: 30 sie 2009, 11:34
Lokalizacja: Łódź
Podziękował(a): 521 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 917 razy
Kontakt:

03 mar 2013, 21:59

Revers pisze:Ja tam wole poczekać z niecierpliwością do przyszłej niedzieli i oglądnąć w jakości HD w TVP1hd
Ja tym razem też tak zrobię. Tym bardziej, że od razu sobie to nagram na laptopa :) Ot, dzisiejsza technika i tuner cyfrowy na USB :good:
Revers pisze:Ale statystyki oglądalności będą pewnie dopiero jutro, a to jest tutaj kluczowe, bo na to czeka każdy z ranczersów
Tyle, że oglądając na TVP1 HD, nie nabijamy statystyk. Te, przynajmniej w poprzednich seriach, były obliczany na podstawie TVP1, nie uwzględniały HD, niestety :(

acess
Początkujący
Początkujący
Posty: 35
Rejestracja: 05 wrz 2009, 13:05
Lokalizacja: wawa

03 mar 2013, 22:01

.. bo ten kaszel nie brzmiał za miło

Żeby tak od nerwów ;> ?

Ozi
Początkujący
Początkujący
Posty: 30
Rejestracja: 19 sie 2012, 0:40
Lokalizacja: peryferie miasta Łuków
Podziękował(a): 3 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 3 razy

03 mar 2013, 22:04

zyciak jesteś w błędzie. ;) TVP1 HD jest kanałem otwartym Naziemnej Telewizji Cyfrowej i teraz większość osób w Polsce ma "Jedynkę" w HD ;) Cyfryzacja ;)
Ostatnio zmieniony 03 mar 2013, 22:05 przez Ozi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator
Posty: 2391
Rejestracja: 30 sie 2009, 11:34
Lokalizacja: Łódź
Podziękował(a): 521 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 917 razy
Kontakt:

03 mar 2013, 22:05

acess pisze:Żeby tak od nerwów ;> ?

Ja wiem, ale nie powiem :roll: Dowiecie się za tydzień :D

Awatar użytkownika
Revers
Super User
Super User
Posty: 699
Rejestracja: 14 sie 2012, 19:03
Lokalizacja: Kraków
Podziękował(a): 85 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 49 razy

03 mar 2013, 22:05

Ja zyciak nie wiedziałem o tym, że przez hd nie liczy oglądalności;/ nawet przy ówczesnej technice? o.O

acess pisze:.. bo ten kaszel nie brzmiał za miło

Żeby tak od nerwów ;> ?

No taki powód między innymi wymienił Doktor Wezół podczas wizyty na plebani w dzisiejszym odcinku :)
Solejukowa: " Kto rano popieprzy dzień ma potem lepszy"

Paweł Kozioł: "Wilkowyje Nie pomyje Ty się nie boi "

Awatar użytkownika
admin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1148
Rejestracja: 15 gru 2006, 17:42
Lokalizacja: M@zowsze
Podziękował(a): 371 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 714 razy
Kontakt:

03 mar 2013, 22:05

maria.pierwsza pisze:może to psychiczna obrona przed Michałową - organizm wie co robic
A może Michałowa za dużo plastiku "utylizowała"? :D
Forum Ranczersów

Ozi
Początkujący
Początkujący
Posty: 30
Rejestracja: 19 sie 2012, 0:40
Lokalizacja: peryferie miasta Łuków
Podziękował(a): 3 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 3 razy

03 mar 2013, 22:07

Oglądalność sie liczy z TVP i TVP HD w końcu na tych kanałach jest emisja w tym samym czasie jedyna różnica to nadawana jakość;)

Awatar użytkownika
Revers
Super User
Super User
Posty: 699
Rejestracja: 14 sie 2012, 19:03
Lokalizacja: Kraków
Podziękował(a): 85 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 49 razy

03 mar 2013, 22:08

Jakość jak najbardziej idzie zauważyć :) Ta zieleń itp :D
Solejukowa: " Kto rano popieprzy dzień ma potem lepszy"

Paweł Kozioł: "Wilkowyje Nie pomyje Ty się nie boi "

Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator
Posty: 2391
Rejestracja: 30 sie 2009, 11:34
Lokalizacja: Łódź
Podziękował(a): 521 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 917 razy
Kontakt:

03 mar 2013, 22:12

Ozi pisze:Oglądalność sie liczy z TVP i TVP HD w końcu na tych kanałach jest emisja w tym samym czasie jedyna różnica to nadawana jakość;)
Może teraz, jak w większości kraju odbierana jest cyfrówka. W zeszłym roku statystyki oglądalności uwzględniały tylko TVP 1 nadawany analogowo !

Awatar użytkownika
maria.pierwsza
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 13
Rejestracja: 07 mar 2011, 16:21

03 mar 2013, 22:16

Jakosc, jakosc... a ja pamiętam jak pierwsza serię oglądałam na starym heliosie... (mieliśmy go dosc długo aż coś z dźwiękiem zaczęło szwankowac i trzeba było kupic nowy) na każdy odcinek czekało się z niecierpliwością... bo nie było innej możliwości... aż się łezka w oku kręci... teraz można te same odcinki obejrzec w internecie itp... tak jakby znikł pewien czar...
"Człowiek się rodzi i to mu szkodzi" - Lec

Awatar użytkownika
Revers
Super User
Super User
Posty: 699
Rejestracja: 14 sie 2012, 19:03
Lokalizacja: Kraków
Podziękował(a): 85 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 49 razy

03 mar 2013, 22:19

maria.pierwsza nic i nikt nie poradzi na to, że technika tak mknie szybko do przodu :)
Solejukowa: " Kto rano popieprzy dzień ma potem lepszy"

Paweł Kozioł: "Wilkowyje Nie pomyje Ty się nie boi "

acess
Początkujący
Początkujący
Posty: 35
Rejestracja: 05 wrz 2009, 13:05
Lokalizacja: wawa

03 mar 2013, 22:19

no rowniez moim zdaniem nie powinno byc dostepnego do zakupu nastepnego odcinka...
ten czar mija wtedy.. :(

dziabolek7
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 11
Rejestracja: 14 maja 2012, 10:28
Otrzymał(a) podziękowań: 1 raz

03 mar 2013, 22:20

Bzdura. Liczono ogladalność kanału TVP1 w godzinie emisji Rancza, to w jaki sposób ktoś odbiera ten kanał nie ma znaczenia, może być naziemnie czy przez kablowke - analogowo lub cyfrowo, albo poprzez platformy satelitarne (tam tylko cyfrowo). Nie liczono ogladalności na kanale TVP HD (bez 1) ponieważ to innyk kanał. Od 1go czerwca 2012 mamy TVP1 HD i jest on liczony i traktowany jak zwykła jedynka, często zamiast TVP1 występuje wersja HD tylko. Na TVP HD już nie nadają równolegle z jedynką.

Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator
Posty: 2391
Rejestracja: 30 sie 2009, 11:34
Lokalizacja: Łódź
Podziękował(a): 521 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 917 razy
Kontakt:

03 mar 2013, 22:37

dziabolek7 pisze:Od 1go czerwca 2012 mamy TVP1 HD i jest on liczony i traktowany jak zwykła jedynka
I ta data stanowi zasadniczą różnicę, bo ostatni odcinek 6 serii był wyemitowany w ostatnią niedzielę maja 2012. Tak więc jego oglądalność, jak i wszystkich poprzednich, w TVP1 HD ( ten program istniał przed 1.06.2012) nie była uwzględniona. Cieszę się, że wreszcie oglądalność obu programów została potraktowana jako jeden kanał. Będziemy mieli całościowy pogląd na liczbę telewidzów oglądających "Ranczo" :good:

ODPOWIEDZ