nowe STATYSTYKI już do pobrania
Serdecznie przepraszam że tak późno, wyjaśnienia znajdziecie we wstępie.
aby pobrać kliknij w okładkę:

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i wytknięcie wszelkich błędów, pomoże mi to udoskonalić statystyki.
Milla-nowa pisze:
Nie jestem co prawda pewna, czy trzecie miejsce pośród najbardziej aktywnych powinno mnie cieszyć.Ale, zawsze to trzecie miejsce, czy to ważne w czym
![]()
zawsze mówię że uzasadniona krytyka jest ważna i pomaga. W poprzednim numerze zwróciłaś uwagę na pewne niedociągnięcia i Twoje uwagi zostały uwzględnione w całości!Milla-nowa pisze:Widzę wyżej same zachwyty, a ja walnę łyżkę dziegciu. A co tam, sam chciałeś.
Jeżeli zainteresuje to chociaż jedną osobę to warto, zresztą w tej formie stworzenie edycji dla następnego miesiąca nie zajmie więcej niż góra dwie-trzy godziny.Milla-nowa pisze:Do strony 13 prezentowane są jakieś statystyki ogólne, w większości nie bardzo wiem, co się kryje pod konkretnym wykresem i pytanie - czy warto akurat temu poświęcać czas, skoro nic z tego dla naszego Forum nie wynika?
Dziękuję za zwrócenie uwagi, co prawda opisy z reguły są, co nie znaczy że dla wszystkich są zrozumiałe. Faktycznie podstawowym pojęciem i wymiarem dla wyliczeń danych to pojęcie "sesja".Milla-nowa pisze:Do tego dla mnie większość opisów wykresów w tej części nie jest jasna, bo przykładowo nie wiem, czym jest (i gdzie) "sesja", więc wszelkie wyliczenia na temat sesji są równie niezrozumiałe, jak samo pojęcie.
z tego zrezygnowałem, bo wykresy mówią same za siebie.Milla-nowa pisze:No i na koniec - stanowczo brakuje mi jakichś wniosków i objaśnień
dziękuję, i dziękuję za słowa krytyki, gdyż więcej warta konstruktywna krytyka, od stu bezpodstawnych pochwał.Milla-nowa pisze:A generalnie - uważam, że popełniłeś dobrą robotę
Gdyby naprawdę mówiły same za siebie, to bym nie pisała, że mi brak wniosków i objaśnień. Czasami statystyk powinien się pokusić o interpretację uzyskanych wyników.mc_flay1 pisze:Milla-nowa pisze:No i na koniec - stanowczo brakuje mi jakichś wniosków i objaśnień.
z tego zrezygnowałem, bo wykresy mówią same za siebie.
Tak właśnie sądzę, mając na uwadze, że i mnie się zdarza to i owo popełnić na tym Forum, a same pochwały, w miejsce uwag wcale mnie nie cieszą. Ja i tak wiem, że nie wszystko jest, jak należymc_flay1 pisze:dziękuję za słowa krytyki, gdyż więcej warta konstruktywna krytyka, od stu bezpodstawnych pochwał
Dokładnie. Można powiedzieć, że statystyki są dostosowane naprawdę do każdego. Dla mnie niektóre stwierdzenia też w nich nie są zrozumiałe, ale ciesze się, że są bo jak widać mają swoich odbiorców, a statystyki dzięki temu są profesjonalne.lukasznowicki pisze:Ja, jako - między innymi - informatyk, rozumiem każdą stronę. I wiem, co to sesja
Tak więc jest ktoś, kogo ciekawi reszta stron!
Nie zdziwiłem się. W ostatnim czasie twoja aktywność znacznie, znacznie, znacznie wzrosła. Przegoniłaś mnie z % i jesteś ekspertem.Marta pisze:Milla-nowa pisze:
Nie jestem co prawda pewna, czy trzecie miejsce pośród najbardziej aktywnych powinno mnie cieszyć.Ale, zawsze to trzecie miejsce, czy to ważne w czym
![]()
a ja mam pierwsze...
Jak to możliwe?
Chyba się uzależniłam
Wszystkich szaraków przegoniła. Widać ma zaostrzenie choroby:)Tomek pisze:I tak większości nie zrozumiałem, ale wielkie dzięki! za te statystki. Jeej jestem na 5 miejscu (wiadomo o co chodzi).![]()
Nie zdziwiłem się. W ostatnim czasie twoja aktywność znacznie, znacznie, znacznie wzrosła. Przegoniłaś mnie z % i jesteś ekspertem.Marta pisze:Milla-nowa pisze:
![]()
a ja mam pierwsze...
Jak to możliwe?
Chyba się uzależniłam
Dokładnie, chociaż szablon nie obejmuje jeszcze statystyk z FB, a te są też ciekawe. Niestety kiepska znajomość zasad rządzących fejsem, oraz to że w generowanych przez FB arkuszach wszystkie objaśnienia są po angielsku, to niestety nie do końca czaję co tam jest.DaMiAn1998 pisze:Tak jak pisała Milla-nowa nie wszystko jest dla mnie jasne, jeśli chodzi o niektóre starystyki. Ale naprawdę wielki szacun za poświęcenie i za chęci, bo widać ile czasu nad tym spędziłeś ale masz już ten szablon, dzięki któremu " zwróci " Ci się czas po kilku miesiącach