Katarzyna Żak - Marzenia mają to do siebie,że się nie...

Znajdziecie tu wywiady z ekipą Rancza, które warto przeczytać. Poznacie bliżej ludzi, którzy tworzą ten genialny serial.
Regulamin forum
1. Zanim dodasz nowy wywiad, sprawdź czy nie ma już podobnego tematu na forum.
2. Jeśli zakładasz nowy temat, pamiętaj o podawaniu źródła, z którego korzystasz.
3. Staraj się pisać poprawnie gramatycznie.

Katarzyna Żak - Marzenia mają to do siebie,że się nie...

Postprzez zyciak » Pią 29 Lip, 2011

Marzenia mają to do siebie, że się nie spełniają

Już niebawem Katarzyna Żak wcieli się w zakonnicę w nowym serialu TVP - "Siła wyższa"

Image
Katarzyna Żak jako siostra Bazylia

Jak się pani czuje w habicie?

Katarzyna Żak: - Świetnie. W serialu 'Siła wyższa' gram siostrę Bazylię, postać niezmiernie złożoną o skomplikowanym charakterze. Można powiedzieć, że ma bardzo migotliwą osobowość. Wiemy z zapowiedzi, że siostra Bazylia prowadzi gospodarstwo w klasztorze ojców franciszkanów i nagle przyjeżdża do niej siostra.

Czy będzie ona problemem?

- Owszem, pojawia się siostra, ale jest to rodzona siostra Bazylii, a nie zakonna, osoba na wskroś świecka. I to dla niej klasztor będzie zaskoczeniem, a życie tutaj wydawać jej się będzie inne i obce.

W "Ranczu" gra pani Kazimierę Solejukową, prostą kobietę, w "Na Wspólnej" - lubiącą luksus Halinę Dębek. Dla aktora rozmaitość ról jest bardzo ważna.

- Nikt nie marzy, by cały czas robić to samo i np. pracować całe życie w tej samej firmie. Aktorzy chcą mieć w karierze różne postaci. Każda rola, teatralna czy serialowa, powinna być dla aktora nowym wyzwaniem, być inna. A ja ostatnio mam do tego szczęście! Zresztą spotykam się z pozytywnymi komentarzami widzów, którzy podchodzą do mnie i mówią, że to fajne, że gram tak odmienne kobiety.

Od 2006 roku pani mąż Cezary Żak gra rolę proboszcza Piotra Kozioła w przebojowym "Ranczu". Teraz też pani włożyła habit. Czy spotkała się pani z komentarzami na ten temat?

- "Siła wyższa" pojawi się na ekranach telewizorów jesienią, więc jeszcze nie zaistniałam w roli siostry Bazylii.

Czy jest rola, o której pani marzy?

- Nie. Zresztą takie marzenia mają to do siebie, że się nie spełniają.

żródło: http://www.swiatseriali.pl/news/news-marzenia-maja-to-do-siebie-ze-sie-nie-spelniaja,nId,352014
Patryk Pietrek: "Nic się nie zmienia od na du... siedzenia"

Za ten post autor zyciak otrzymał podziękowania - 3
admin(Pią 29 Lip, 2011), Ewa47(Pią 29 Lip, 2011), Tengel2(Pią 29 Lip, 2011)
Ocena:25%

Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator

Obrazki: 9
Miejscowość: Łódź
Podziękował : 212 razy
Otrzymał podziękowań: 337 razy
Pochwały: 7
Numer GG: 0

Reklama