[Artur Barciś] Gruba Ryba

Znajdziecie tu wywiady z ekipą Rancza, które warto przeczytać. Poznacie bliżej ludzi, którzy tworzą ten genialny serial.
Regulamin forum
1. Zanim dodasz nowy wywiad, sprawdź czy nie ma już podobnego tematu na forum.
2. Jeśli zakładasz nowy temat, pamiętaj o podawaniu źródła, z którego korzystasz.
3. Staraj się pisać poprawnie gramatycznie.

[Artur Barciś] Gruba Ryba

Postprzez Anija » Śro 03 Sie, 2011

Artur Barciś - Gruba Ryba

Image

Image

Urodził się w Kokawie k. Częstochowy. Jest więc naszym krajanem. 31 lipca, podczas 20. Festynu w Rzerzęczycach, rozmawialiśmy z Arturem Barcisiem, aktorem, który przed kamerami zadebiutował w roku 1978 niewielką rólką w obrazie pt. „Do krwi ostatniej”. Zapadającą w pamięć kreację stworzył w roli Wasylki w filmie „Znachor”. W latach 80. ubiegłego wieku występował w serialach „Lato leśnych ludzi”, „Pan na Żuławach”, „Siedem życzeń” czy „Zmiennicy” Stanisława Barei. Dzisiaj najbardziej znany jest z doskonałych kreacji w serialach komediowych „Miodowe lata” oraz „Ranczo”. Bardzo często występuje w rolach drugoplanowych, które są bardzo wyraziste i dają się zapamiętać.

Kamil Kacperak: Jakie wrażenia z wizyty w rodzinnych stronach?
Artur Barciś: Ja tutaj często bywam. Może nie tak często jakbym chciał, ale tu mieszka moja mama, brat i rodzina. Nie wracam tu po latach. Bywam tu co kilka miesięcy, a nawet częściej.

KK: Wasz duet staje się ostatnio nierozerwalny. Można Was zobaczyć w spektaklu „Dziwna para” - broadwayowskim hicie autorstwa Neila Simonsa. Gdzie jeszcze występujecie razem na scenie?
AB: Gramy jeszcze razem w Teatrze Polonia Krystyny Jandy w spektaklu „Grube Ryby” - dwie grube ryby (śmiech). Oczywiście dalej gramy razem w serialu „Ranczo” do którego zdjęcia rozpoczynają się już w sierpniu.

KK: Postać Czerepacha z serialu „Ranczo” jest wzorowana na jakiś autentycznych postaciach?
AB: Czerepacha złożyłem z kilku urzędników, z którymi miałem do czynienia kiedy budowałem dom. Cwaniactwo, spychotechnika i zasłanianie się biurokracją świetnie nadają się do obśmiania. Na całe szczęście nie mam problemów z urzędnikami.

KK: Czy oprócz ról serialowych i teatralnych będziemy mogli Pana zobaczyć w najbliższym czasie w jakimś filmie fabularnym?
AB: Nie, w tej chwili nie mam żadnych ciekawych propozycji do kina, ale pracuję dużo w teatrze co daje mi ogromną satysfakcję.

KK: Dzisiaj nie dopisała pogoda, ale w zamian dopisała publika.
AB: Tak publiczność dopisała. Pomimo mżawki widać, że wszyscy doskonale się bawią.

KK: Dziękuję za rozmowę i życzę sukcesów.
AB: Dziękuję pięknie.

źródło
"Najgorsza rzecz w życiu kobiety to czekanie, aż mężczyzna rozumu nabierze."
Awatar użytkownika
Anija
Moderator
Moderator

Obrazki: 25
Miejscowość: okolice Łodzi
Podziękował : 147 razy
Otrzymał podziękowań: 395 razy
Pochwały: 8