marcinj1910 napisał(a):Za mało ławeczki.Wątek z nowym księdzem się rozkręca ale za to z Kingą nie bardzo mi się podoba.

ale nie tylko śmieszy

Ewa47 napisał(a):.Odcinek jest bardzo dobry i nie pozbawiony humoru ,ale nie tylko śmieszy
Ranczo nigdy nie nie było serialem stricte komediowym!! Oczywiście, wszyscy niemalże pękaliśmy ze śmiechu oglądając niektóre sceny, ale każdy z odcinków niósł też jakieś przesłanie. We wcześniejszych seriach, problemy rozwiązywane były krócej, poszczególne odcinki stanowiły jakby zamkniętą całość! Teraz jest inaczej.
Szkoła jest nudna, programy nakazują naukę rzeczy w ogóle nieprzydatnych w życiu
Każdy ma swoje własne zainteresowania, a szkoły kompletnie nie interesuje ich rozwijanie
Wrzuca się wszystkich do "jednego worka" i zmusza do nauki tych samych rzeczy. I podam tu przykład samego siebie, bo problem ten istnieje nie od dziś.
Z każdego rocznika szkoły, solistą zostają jednostki w skali kraju
A co ma zrobić reszta
Jest tyle sposobów muzykowania
Zespoły kameralne, orkiestry, muzyka rozrywkowa. Tyle, że niestety, mało kogo z grona pedagogicznego to interesuje
A dlaczego
Bo sami nie potrafią tej muzyki grać , więc siłą rzeczy nie umieją przekazać uczniom "czym to się je"
Mało tego, jeszcze czasami zakazują, bo podobno może to zmanierować!! BZDURA
Problem jest globalny i tylko w niektórych szkołach, gdzie odmłodzono kadrę i młodsze pokolenie nauczycieli samo się spotkało z tym problemem, można nauczyć się i grać muzykę taką, jaką się chce
Sam jestem wytworem takiej "starej szkoły". Niestety "starej szkoły" w złym tego słowa znaczeniu
Gdyby nie ojciec, który sam jest muzykiem, nie zaszczepił mi pewnych kierunków, nie byłbym przygotowany do zawodowego życia muzycznego
Po prostu nauczyciel nie był w stanie nauczyć mnie niczego, bo nie miał o tym zielonego pojęcia!! Paradoks polega na tym, że uczy do dziś!! I czego ta biedna młodzież ma się nauczyć
A przez 20 lat, bo tyle minęło od skończenia przeze mnie liceum, wiele się zmieniło
Bardzo wiele
Najgorsze jest to, że problem dotyczy wszystkich typów szkoły

Co prawda, na razie na "własnym podwórku" ale, na początek, dobre i to
I czy to nie prawda
Naród malkontentów
Jak to Lucy mówiła w V serii "Dasz im złotą sztabkę, też będą narzekać, że ciężka"
Co prawda, to prawda. Niemniej kobiety ze "Spółdzielni" wyglądają na zdeterminowane, więc może wymyślą jakiś sposób na soja, lepszą, przyszłość

Tym razem na koszt podatników...
I za to tak lubię "Ranczo" ! Bawiąc - uczy
Z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki

Obejrzeli w necie, nic nie zrozumieli, a tu w telewizji full wypas

zyciak napisał(a):W szkołach muzycznych na potęgę kształci się muzyków-solistów. Goni się program, wymaga przygotowania nie wiadomo jakiego repertuaru, tylko ja się pytam "PO CO"

Francesca będzie miała u kogo się spowiadać. Gdy Pietrek poszedł po scenie z Jolą do profesora miałem nadzieję że podziękuje odpowiednio za naukę a nie będzie przekupywać.

))

Wróć do Seria 6 (w trakcie emisji)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość