Oświatowa rewolucja, pikiety, rozruchy, zaskakujące kariery

Forum poświęcone szóstej serii "Rancza". Znajdziecie tu tematy, które zdradzają m.in. kulisy prac nad nowym sezonem serialu. Emisja nowych odcinków trwa od 4 marca 2012r. w TVP1.

Postprzez Anija » Pon 31 Paź, 2011

Spokoju nie będzie!

Zmiany, zmiany! Oświatowa rewolucja, pikiety, rozruchy, zaskakujące kariery polityczne i pojawienie się włoskich gangsterów. Wilkowyje mają problemy niemal jak światowa metropolia.

Image

Spoiler:

źródło
"Najgorsza rzecz w życiu kobiety to czekanie, aż mężczyzna rozumu nabierze."

Za ten post autor Anija otrzymał podziękowania - 5
bartek555(Pon 31 Paź, 2011), Jacenty(Pon 31 Paź, 2011), Joachim(Pon 31 Paź, 2011), Tengel2(Pon 31 Paź, 2011), zyciak(Pon 31 Paź, 2011)
Ocena:41.67%

Awatar użytkownika
Anija
Moderator
Moderator

Obrazki: 25
Miejscowość: okolice Łodzi
Podziękował : 146 razy
Otrzymał podziękowań: 395 razy
Pochwały: 8
Numer GG: 0

Reklama

Re: Oświatowa rewolucja, pikiety, rozruchy, zaskakujące kariery

Postprzez zyciak » Śro 02 Lis, 2011

Materiał ten ukazał się również w ostatnim numerze TeleTygodnia.

Image

Źródło: TeleTydzień nr 44 - 31 Października 2011
Patryk Pietrek: "Nic się nie zmienia od na du... siedzenia"

Za ten post autor zyciak otrzymał podziękowania - 3
admin(Śro 02 Lis, 2011), Joachim(Śro 02 Lis, 2011), Tengel2(Śro 02 Lis, 2011)
Ocena:25%

Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator

Obrazki: 9
Miejscowość: Łódź
Podziękował : 212 razy
Otrzymał podziękowań: 337 razy
Pochwały: 7
Numer GG: 0

Postprzez Bogna23 » Pią 16 Gru, 2011

zyciak napisał(a):Osobiście nie widzę wątku Werki i jej rodziny w Wilkowyjach. Ewentualnie może jakaś wizyta z Kao i córką. Ale skoro Kao jest głównym analitykiem Asian Bank, to w Wilkowyjach specjalnie nie miałby co robić. Choć z drugiej strony, jakaś ucieczka od męża, którego pracoholizm powoduje zanik życia rodzinnego, mógłby być powodem powrotu Wery do Wilkowyj
A co do Marianka, to sam żałuję, że w ostatniej serii został potraktowany tak po macoszemu
No, ale to temat o nowych postaciach w szóstej serii, więc piszmy o tym, bo nam się powoli off-topic robi Piszcie zatem o nowych bohaterach bo... i tak ich nie unikniemy

Przenoszę dyskusję tutaj – nie wiem czy dobre miejsce ale może nie będzie tak bardzo nie na temat!
Mnie nowe postacie nie przeszkadzają – ale czasem pojawiają się tak bez celu, a można by było – przynajmniej moim zdaniem bardziej „wykorzystać” te, które już się pojawiły. Wątek Werki nie był dla mnie zbyt interesujący ale w sumie mogłoby być ciekawe jak Werka feministka radzi sobie w roli żony i matki – i chyba „kury domowej” bo jak była w Wilkowyjach to nigdzie nie pracowała – a może właśnie teraz by pracowała i radziła kobietom jak pogodzić pracę z macierzyństwem?. Dalej pielęgniarka – pojawiła się i jakoś nie za wiele Jej było – ale to może jeszcze się zmieni. Policyjni praktykanci – wątek Franceski fajny i mam nadzieję, że będzie kontynuowany ale Ci Niemy to już niepotrzebni raczej byli. Wątek Kingi moim zdaniem się obronił i ma być kontynuowany – ale nie do końca mi się to podoba – przynajmniej według zapowiedzi. Chodzi mi o to, że w serialu pojawiają się poważne problemy społeczne a ja bym wolała żeby to był serial obyczajowy – jakim był na początku – tak jak napisano w tym artykule – „Oświatowa rewolucja, pikiety, rozruchy, zaskakujące kariery polityczne i pojawienie się włoskich gangsterów. Wilkowyje mają problemy niemal jak światowa metropolia.” – czy to więc są nadal Wilkowyje? Przykłady – Pietrek może i jest lokalną gwiazdą estrady – ale czy w tym wypadku trzeba było – moim zdaniem na siłę pokazać problem paparatzzi? – jeszcze z wykorzystaniem już wcześniej pokazanego wpływu Mamrota na nieprzyzwyczajonych – Kao. Na Polakach to troszkę nie było wiarygodne. Mnie np. interesowałoby bardziej jaki wpływ na Pietrka ma Jego kariera i niewątpliwe wzbogacenie się – nic nie wiemy czy ma jakieś rodzeństwo – albo Jola, a pieniądze z reguły „wzmacniają” uczucia rodzinne! ;) Kinga – bardzo ważny problem dzieci wychowywanych praktycznie bez rodziców – na wsi jest to bardzo powszechne ostatnio – dzieci podrzucane dziadkom a rodzice za granicą, w domu są gośćmi albo jeszcze gorzej gdy nie ma dziadków i starsze dzieci wychowują młodsze. A tu zapowiedzi, że Kinga będzie się zajmować reformą oświaty – tylko kogo interesuje reforma oświaty – mnie niespecjalnie, bo słyszę o tym od lat w telewizji! Inne przykłady na nowe postacie – Wioletka i Stasiek – nie widzieliśmy ich rodziców – a teraz pojawi się dziecko – więc pole do popisu dla teściowych – jednej lub dwóch próbujących się wtrącać do ich życia i wychowania dziecka. Itp. Itd. Trochę się rozpisałam może trochę chaotycznie – chodzi mi o to, że ja wolałabym żeby to były nadal swojskie, spokojne, nawet senne Wilkowyje – z problemami dnia codziennego a nie metropolia z problemami wielkiego świata!
Chciałam jeszcze tylko zaznaczyć, że Ranczo jest wciąż moim ulubionym i najlepszym serialem jaki oglądałam – a jeżeli pozwalam sobie na uwagi to tylko dlatego, że chciałabym żeby był jeszcze lepszy!!! :)
Awatar użytkownika
Bogna23
Moderator
Moderator

Miejscowość: Podkarpacie
Podziękował : 26 razy
Otrzymał podziękowań: 54 razy
Pochwały: 7

Szybka odpowiedź