Nowe twarze w Ranczu 6

Forum poświęcone szóstej serii "Rancza". Znajdziecie tu tematy, które zdradzają m.in. kulisy prac nad nowym sezonem serialu. Emisja nowych odcinków trwa od 4 marca 2012r. w TVP1.

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez Anija » Nie 11 Wrz, 2011

Nowe twarze "Rancza"

W tym temacie umieszczamy informacje o nowych aktorach i aktorkach, którzy pojawią się w 6. serii "Rancza".
Na początek jak już zdradził portal świat seriali pojawi się Szymon Nygard. Zagra skina, w którym zakochuje się Kinga.

Szymon Nygard

Image

Image
"Najgorsza rzecz w życiu kobiety to czekanie, aż mężczyzna rozumu nabierze."

Za ten post autor Anija otrzymał podziękowania - 4
bartek555(Śro 14 Wrz, 2011), Joachim(Nie 11 Wrz, 2011), naska(Pon 12 Wrz, 2011), Tengel2(Nie 11 Wrz, 2011)
Ocena:33.33%

Awatar użytkownika
Anija
Moderator
Moderator

Obrazki: 25
Miejscowość: okolice Łodzi
Podziękował : 146 razy
Otrzymał podziękowań: 395 razy
Pochwały: 8
Numer GG: 0

Reklama

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez macphisto » Wto 13 Wrz, 2011

Tu się zapowiada na głębokie, szalone i burzliwe uczucie :lol:
http://www.macphisto.fbl.pl

We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars. But we won't.
Awatar użytkownika
macphisto
Osobowość forum
Osobowość forum

Miejscowość: Saalfeld/Warsaw
Podziękował : 21 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Pochwały: 2
Numer GG: 9905210

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez adi1995zGg » Pon 03 Paź, 2011

Za dużo tych nowych postaci do rancza (tłoczno się robi)
Zajrzyj na moją stronę
Oficjalne forum o grze Crash Bandicoot kody i nie tylko
www.mypsx.ubf.pl
Awatar użytkownika
adi1995zGg
Uczestnik
Uczestnik

Miejscowość: Zielona góra(zg)
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Pochwały: 1

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez zyciak » Pon 03 Paź, 2011

adi1995zGg napisał(a):Za dużo tych nowych postaci do rancza

Na razie jest JEDNA (potwierdzona) nowa postać w szóstej serii. To za dużo :o ?? :scratch Ja osobiście odczuwam niedosyt niewiedzą na temat nowych postaci. Serial się rozwija o nowe wątki, to i nowe postacie są potrzebne !! Jakoś nie wyobrażam sobie scen np. z parlamentu bez postaci z tych kręgów. Także sceny z wilkowyjskiej szkoły przyniosą zapewne nowych bohaterów, choćby nauczycieli szkolnych :ok
Patryk Pietrek: "Nic się nie zmienia od na du... siedzenia"
Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator

Obrazki: 9
Miejscowość: Łódź
Podziękował : 212 razy
Otrzymał podziękowań: 337 razy
Pochwały: 7

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez Joachim » Pon 03 Paź, 2011

nie wiem czy będą sceny w parlamencie, chciałbym "ich" tam zobaczyć :rotfl:
Image
Image
Awatar użytkownika
Joachim
Osobowość forum
Osobowość forum

Obrazki: 108
Miejscowość: Prowincja Polski Południowej
Podziękował : 176 razy
Otrzymał podziękowań: 172 razy
Pochwały: 2
Numer GG: 7641465

Re: Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez Anija » Pon 28 Lis, 2011

Kolejną potwierdzoną osobą (m.in. przez panią Martę ze Studia A), która pojawi się w 6. serii jest

Aleksandra Szwed

Image

W Wilkowyjach pojawi się w sklepie jako nowa sprzedawczyni. Marysia - bo tak się nazywa ta postać - przyjedzie do serialowej miejscowości z polecenia drugiej ciemnoskórej piękności - pielęgniarki Jagny (Patrycia Kazadi, 23 l.). Obie dziewczyny wywołają spore zamieszanie wśród mieszkańców.
"Najgorsza rzecz w życiu kobiety to czekanie, aż mężczyzna rozumu nabierze."

Za ten post autor Anija otrzymał podziękowania - 2
Tengel2(Pon 28 Lis, 2011), zyciak(Pon 28 Lis, 2011)
Ocena:16.67%

Awatar użytkownika
Anija
Moderator
Moderator

Obrazki: 25
Miejscowość: okolice Łodzi
Podziękował : 146 razy
Otrzymał podziękowań: 395 razy
Pochwały: 8

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez bartek555 » Pon 28 Lis, 2011

Tylko Aleksandry Szwed brakowało w tym serialu... :(
Zapraszam na: [link=]http://czytelnik-ksiazki.blogspot.com/[/link] :)
bartek555
Wybitnie aktywny
Wybitnie aktywny

Miejscowość: Polska
Podziękował : 41 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Pochwały: 3

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez zyciak » Pon 28 Lis, 2011

I już się zaczyna :ireful Normalnie deja vu jakieś, czy co ?? Podobnie było, jak zapowiedziano, że do obsady "Ranczo" dołącza Kazadi. I co... Tyle było lamentu, że nie pasuje, że beztalencie, a jak się pojawiła, to w temacie jej bohaterki nawet jednego postu nie ma ( ostatni jest z 19 marca, a Jagna Nowak pojawiła się po raz pierwszy w odcinku 56, emitowanym po raz pierwszy...27 marca ). No, ale jak się mógł pojawić, skoro Kazadi już dawno zlinczowana była ?? !! I teraz to samo ?! Jeszcze nie wiadomo co i nie wiadomo jak, ale Ola Szwed jest be i już ?? Opamiętajcie się, apeluję na samym początku. Czasem się zastanawiam, czy jest w ogóle sens informować o nowych postaciach przed emisją serialu, bo co niektóre są "kamieniowane" nie bardzo wiadomo za co. Ja do Szwed nic nie mam, a czas i szósta seria pokaże, czy jej udział w "Ranczo" był dobrym pomysłem.
Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez Hagan » Wto 29 Lis, 2011

No cóż, inwazja aktorów z innych seriali trwa - oby nie okazało się że kolejną "gwiazdą" będzie Kożuchowska. Chociaż przyznam że z ex-Rodziny zastępczej wolę Szwed niż tego przemądrzałego Żyłkę czy jak mu tam było, no ten Fifi.
Rosół to bardzo skomplikowana kompozycja mięsa, warzyw i przypraw.
Hagan
Starszy uczestnik
Starszy uczestnik

Miejscowość: Gliwice
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez adi1995zGg » Nie 04 Gru, 2011

Ja do nowych postaci nic nie mam ale chodzi mi bardziej jak ranczo się zmienia widać to już od 5 sezonu ;/
chciałbym żeby było tak jak wcześniej.
Ale to tylko moja opinia.
Zajrzyj na moją stronę
Oficjalne forum o grze Crash Bandicoot kody i nie tylko
www.mypsx.ubf.pl
Awatar użytkownika
adi1995zGg
Uczestnik
Uczestnik

Miejscowość: Zielona góra(zg)
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Pochwały: 1

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez Tengel2 » Sob 10 Gru, 2011

zyciak napisał(a):I już się zaczyna :ireful Normalnie deja vu jakieś, czy co ?? Podobnie było, jak zapowiedziano, że do obsady "Ranczo" dołącza Kazadi. I co... Tyle było lamentu, że nie pasuje, że beztalencie, a jak się pojawiła, to w temacie jej bohaterki nawet jednego postu nie ma ( ostatni jest z 19 marca, a Jagna Nowak pojawiła się po raz pierwszy w odcinku 56, emitowanym po raz pierwszy...27 marca ). No, ale jak się mógł pojawić, skoro Kazadi już dawno zlinczowana była ?? !! I teraz to samo ?! Jeszcze nie wiadomo co i nie wiadomo jak, ale Ola Szwed jest be i już ?? Opamiętajcie się, apeluję na samym początku. Czasem się zastanawiam, czy jest w ogóle sens informować o nowych postaciach przed emisją serialu, bo co niektóre są "kamieniowane" nie bardzo wiadomo za co. Ja do Szwed nic nie mam, a czas i szósta seria pokaże, czy jej udział w "Ranczo" był dobrym pomysłem.

Zgadzam się w 100%. Trzeba najpierw coś zobaczyć aby to ocenić. Właściwie nie rozumiem dlaczego tak się lamentuje na ten temat. Serial nie może być hermetyczny, musi się rozwijać aby być bardziej realnym.
Per aspera ad astra!!!
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Tengel2
Moderator
Moderator

Obrazki: 16
Miejscowość: Bystrzyca Oławska
Podziękował : 327 razy
Otrzymał podziękowań: 116 razy
Pochwały: 4
Numer GG: 689643

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez zyciak » Nie 11 Gru, 2011

Tengel2 napisał(a):Serial nie może być hermetyczny, musi się rozwijać aby być bardziej realnym.

O to, to! A w komentarzach typu "to nie ten klimat" widać widać tęsknotę za zapyziałą wsią, gdzie "psy szczekają drugą stroną", bywalcy 'Ławeczki" cały czas siedzą w gumofilcach i starych łachach. Klimat może by i został, ale po 5 sezonach byłoby to mało wiarygodne i zwyczajnie nudne!!

A co do nowych postaci... Na razie, oficjalnie, mamy dwie ;) Z niecierpliwością czekam na kolejne :ok
Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez Bogna23 » Nie 11 Gru, 2011

zyciak napisał(a): Tengel2 napisał(a):Serial nie może być hermetyczny, musi się rozwijać aby być bardziej realnym.

O to, to! A w komentarzach typu "to nie ten klimat" widać widać tęsknotę za zapyziałą wsią, gdzie "psy szczekają drugą stroną", bywalcy 'Ławeczki" cały czas siedzą w gumofilcach i starych łachach. Klimat może by i został, ale po 5 sezonach byłoby to mało wiarygodne i zwyczajnie nudne!!

Ja mam trochę mieszane uczucia w sprawie tych zmian w Ranczu – już o tym gdzieś pisałam, a dzisiaj oglądając powtórkę odcinka 5 serii coś zwróciło jeszcze moją uwagę. Też uważam, że zmiany w Ranczu są potrzebne – dobrze, że pokazują jak i ile można w swoim życiu zmienić. Sama mieszkam na wsi i widzę jak dużo się zmienia – ale tu te zmiany są czasem wręcz nierealne! Przykład – Pietrek – przecież poznaliśmy Go jako niezbyt rozwiniętego pijaczka, który w szkole to tylko z muzyki i wf „lagi” nie miał, pamiętam też dyskusję na ławeczce o internecie i wirusach w odcinku na temat dziwnych zjawisk w domu Solejuków – tylko jako jedną z wielu tego typu, a tu gdy upija paparazzich to bierze ich aparaty – dość rozbudowane i ot tak przegląda i kasuje zdjęcia – znam osoby całkiem rozgarnięte, które mają problem z obsługą mniej skomplikowanych urządzeń! Na wsiach wciąż jest masę biedy, bezrobocia, pijaczków pod sklepem, a te nasze Wilkowyje to coś za bardzo idealne się robią…

Za ten post autor Bogna23 otrzymał podziękowanie od
Kamil(Czw 15 Gru, 2011)
Ocena:8.33%

Awatar użytkownika
Bogna23
Moderator
Moderator

Miejscowość: Podkarpacie
Podziękował : 26 razy
Otrzymał podziękowań: 54 razy

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez sklodzio94 » Czw 15 Gru, 2011

Wiadomość o kolejnych nowych postaciach mnie zdziwiła i nie chodzi tu o to kto gra te nowe role ale o to że wprowadza się do serialu bałagan. Zamiast rozwijać istniejące wątki wprowadza się chaos. I np w 5 serii zanikł całkowicie wątek Werki Więcławkiej, czy np Marianka a szkoda i może zamiast wprowadzać co rusz to nowe osoby może by warto wzbogacać to co jest. A co do rozwoju Wilkowij wydaje mi sie, że ta ewolucja przechodzi zbyt szybko i nienaturalnie.

Jeszcze dziwi mnie to, że w seriach 2-4 centrum kulturalnym Wilkowij był Uniwersytet Ludowy, a tu w 5 serii pojawia się od tak sobie dom kultury.

Pomimo tego że pewne zmiany w nowym Ranczu mi się nie podobają , to z niecierpliwością czekam na 6 serię:P

Pozdrawiam!
http//:tramwajewarszawskie.blogspot.com- mój blog zapraszam!
sklodzio94
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Numer GG: 5555171

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez Kamil » Czw 15 Gru, 2011

Bogna23, w stu procentach się z Tobą zgadzam.

Wiadomo, że życie to nie film, ale trochę za bardzo "pokolorowali" nasze Wilkowyje. Nie jestem za tym, żeby akcja ciągle toczyła się w zapyziałej wsi, ale moim zdaniem zmiany przyszły zdecydowanie za szybko.
"Powietrze u nas świeże.
Dwa, wszędzie blisko.
Trzy, tanio.
Cztery, nawet jak co drogie to dostać nie można."

Tadeusz Hadziuk
Awatar użytkownika
Kamil
Ekspert
Ekspert

Obrazki: 0
Podziękował : 27 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Pochwały: 6
Numer GG: 3737521

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez zyciak » Czw 15 Gru, 2011

Kamil napisał(a):zmiany przyszły zdecydowanie za szybko.

Tu mam wątpliwości. Z jednej strony, może "jakość" zmian powoduje, że staje się to przejaskrawione. Ale czy to za szybko?? Od przyjazdu Lucy do jej wyboru na wójta minęło 5 lat !! I seria kończy się wyborem wójta na II kadencję zakładam, że "trwała rok". I zauważmy jak przez ten czas zaczęły się Wilkowyje zmieniać !! Kolejne 3 serie to 4-letnia kadencja Kozioła. Mamy więc już lat 5 !! 5 lat i ogrom zmian !!
Między końcem IV, a V serią są dwa lata "wyrwy w kalendarzu". Ostatnia, jak na razie seria to, można założyć, kolejny rok. Czyli, licząc latami, znamy Wilkowyje już 8 lat !! Czy naprawdę przez ten czas nie można przeprowadzić, jeśli nie wszystkich, to większości zmian ??

sklodzio94 napisał(a):Zamiast rozwijać istniejące wątki wprowadza się chaos. I np w 5 serii zanikł całkowicie wątek Werki Więcławkiej

Osobiście nie widzę wątku Werki i jej rodziny w Wilkowyjach. Ewentualnie może jakaś wizyta z Kao i córką. Ale skoro Kao jest głównym analitykiem Asian Bank, to w Wilkowyjach specjalnie nie miałby co robić. Choć z drugiej strony, jakaś ucieczka od męża, którego pracoholizm powoduje zanik życia rodzinnego, mógłby być powodem powrotu Wery do Wilkowyj !!
A co do Marianka, to sam żałuję, że w ostatniej serii został potraktowany tak po macoszemu :(
No, ale to temat o nowych postaciach w szóstej serii, więc piszmy o tym, bo nam się powoli off-topic robi !! Piszcie zatem o nowych bohaterach bo... i tak ich nie unikniemy :)

Za ten post autor zyciak otrzymał podziękowanie od
Tengel2(Pią 16 Gru, 2011)

Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator

Postprzez Kamil » Pią 16 Gru, 2011

zyciak napisał(a):Czy naprawdę przez ten czas nie można przeprowadzić, jeśli nie wszystkich, to większości zmian ??

Wydaje mi się mimo wszystko, że jednak ciężko nawet w te 8 lat które wyliczyłeś, zrobić z takiej "pipidówy" tak odpicowaną wioskę. A twierdzę tak tylko i wyłącznie z moich obserwacji. :hi
"Powietrze u nas świeże.
Dwa, wszędzie blisko.
Trzy, tanio.
Cztery, nawet jak co drogie to dostać nie można."

Tadeusz Hadziuk
Awatar użytkownika
Kamil
Ekspert
Ekspert

Obrazki: 0
Podziękował : 27 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Pochwały: 6
Numer GG: 3737521

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez zyciak » Sob 17 Gru, 2011

Kamil napisał(a):Wydaje mi się mimo wszystko, że jednak ciężko nawet w te 8 lat które wyliczyłeś, zrobić z takiej "pipidówy" tak odpicowaną wioskę. A twierdzę tak tylko i wyłącznie z moich obserwacji.

A ja uważam, że jest to kwestia "chciejstwa" !! "Chcieć to móc", jak mawia popularne przysłowie :ok Poza tym, czy nie za bardzo chcielibyśmy, żeby "Ranczo" było wiarygodne do bólu? Przecież to tylko serial, nie mający nic wspólnego z rzeczywistością.
Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator

Nowe twarze w Ranczu 6

Postprzez sklodzio94 » Nie 18 Gru, 2011

Może faktycznie osobowość Werki Więcławskiej nie pasuje do klimatu Wilkowyj, no ale Kao w przypływie pracoholizmu mógłby się wyrwać czasem na konsumcję Mamrota w towarzystwie przyjaciela Pietrka:P
http//:tramwajewarszawskie.blogspot.com- mój blog zapraszam!
sklodzio94
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Numer GG: 5555171

Postprzez zyciak » Wto 21 Lut, 2012

Skoro postać nowego wilkowyjskiego wikarego przestała być, dzięki zwiastunowi TVP, tajemnicą, pora przedstawić aktora, który kreować będzie postać księdza Macieja. Jest to Mateusz Rusin, znany wcześniej m.in. z serialu "Czas Honoru", w którym grał oficera gestapo untersturmfuhrera Guido Lichtmana.

Mateusz Rusin

Image

Za ten post autor zyciak otrzymał podziękowanie od
Tengel2(Wto 21 Lut, 2012)

Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator