Nadchodzi Ranczo 6!

Forum poświęcone szóstej serii "Rancza". Znajdziecie tu tematy, które zdradzają m.in. kulisy prac nad nowym sezonem serialu. Emisja nowych odcinków trwa od 4 marca 2012r. w TVP1.

Co sądzisz o nowych wątkach w 6 serii "Rancza"?

Rewelacja, zapowiada się znakomity sezon.
18
100%
Nic specjalnego, inaczej to sobie wyobrażałem/am.
0
Brak głosów

Razem głosów : 18

Nadchodzi Ranczo 6!

Postprzez admin » Czw 18 Sie, 2011

Nadchodzi nowy sezon "Rancza"

W Jeruzalu rozpoczęły się zdjęcia do kolejnej transzy serialu "Ranczo". Akcja nowej serii będzie się działa w Wilkowyjach i w centrum stolicy naszego kraju, szczególnie tym politycznym. Widzowie zobaczą swoich ulubionych bohaterów w zupełnie nowych odsłonach.

Wójt, który w finale poprzedniej serii został senatorem, rozpocznie swoją przygodę z wielką polityką nad wyraz niefortunnie. Jednak to, co miało zwiastować katastrofę (i bodaj najkrótszą w historii polskiego senatu, bo jednodniową karierę), stanie się wielkim sukcesem medialnym wójta, a on sam bohaterem… internetu.

Image
Fot. Studio A

- Wszystkie dalsze działania wójta - senatora oraz strategie układane przez Czerepacha będą służyły umocnieniu pozycji nowego polityka, tak, aby zaczęły ubiegać się o niego dominujące partie polityczne, bo wójt wszak własnego zaplecza partyjnego nie ma - mówi Robert Brutter, jeden ze scenarzystów "Rancza" (drugim scenarzystą jest Jerzy Niemczuk). - Czerepach z właściwym sobie makiawelizmem wykorzystuje w tym celu niezbyt zdrowe, powiedzmy szczerze, mechanizmy polskiego życia medialno - politycznego i bezwstydnie chwyta każdą okazję - dodaje.

I w ten sposób na arenie politycznej wyrasta postać, która mądrością nie grzesząc, sprawia wrażenie nad wyraz rozumnego. Ot taki współczesny, używając porównania Czerepacha, Nikodem Dyzma…

W im większe wójt - senator i Czerepach obrastają polityczne i medialne piórka tym większy kłopot mają ich żony, bo stara prawda mówi, że szybki awans oznacza zwykle także zmianę małżonki. Aby tego uniknąć obie panie chwytają się niekiedy metod zupełnie desperackich i do nich niepodobnych.

- Lucy, kontynuując swoją misję na stanowisku wójta, wraz z Więcławskim jako praktykiem, podejmie próbę aktywizacji trwale bezrobotnych, zwłaszcza kobiet, bo trwale bezrobotni mężczyźni mają do prób własnej aktywizacji stosunek jednoznacznie negatywny. Efektem działań ubocznym działań będzie spór dzielący całą wieś i prowadzący nawet do rozruchów i stałej pikiety pod gminą. Lucy, jak to troszkę naiwna Amerykanka, uważa, że w jej gminie nikt nie powinien czuć się odrzucony i za wszelką cenę z protestującymi postanawia się porozumieć, co jest zadaniem arcytrudnym, ale Lucy w swych działaniach zawsze wykazywała się wielką determinacją - podkreśla w swojej opowieści o nowej serii Robert Brutter.

Za sprawą młodego pokolenia, wspartego starym (a konkretnie chodzi o Kingę popartą przez Kusego) w Wilkowyjach szykuje się kolejny przewrót - tym razem w oświacie. Rewolucja ma na celu udowodnienie, że system szkolnictwa w naszym kraju produkuje zupełnie bezproduktywnych, pozbawionych inwencji własnej absolwentów. Niestety, z czasem wiadomość o nowatorskich działaniach w Wilkowyjach dociera do centralnych władz oświatowych, co staje się przyczyną nowej wojny, na dużo większą skalę.

Oprócz tych wątków wiodących pojawia się wiele innych historii. Solejukowa postanawia zdać maturę, co powoduje, że jej małżonek w odwecie postanawia zostać świadkiem koronnym i rozpocząć nowe życie. Wioletka pięknieje wraz z rozwijającą się ciążą, ale ponieważ, niestety rośnie w niej też przekonanie, że jest zupełnie odwrotnie, miewa ataki zazdrości o inne kobiety (głównie o Francescę). Romans Klaudii z Dudą rozwija się burzliwie, do romantycznych uniesień dojrzewa też Kinga, a w Wilkowyjach pojawia się były narzeczony Franceski, przy okazji cyngiel mafii kalabryjskiej, ze szczerym zamiarem sprzątnięcia profesora Witebskiego.

Premiera nowego sezonu serialu "Ranczo" planowana jest na wiosnę 2012 roku.

Źródło: Studio A, media2.pl
Pomocniczym źródłem utrzymania Forum Ranczersów są reklamy. Uszanuj ich obecność i nie blokuj ich wyświetlania.

Za ten post autor admin otrzymał podziękowania - 2
Ewa47(Czw 18 Sie, 2011), zyciak(Czw 18 Sie, 2011)
Ocena:16.67%

Awatar użytkownika
admin
Ekspert
Ekspert

Obrazki: 215
Miejscowość: M@zowsze
Podziękował : 203 razy
Otrzymał podziękowań: 152 razy
Pochwały: 1
Numer GG: 33863309

Reklama

Nadchodzi Ranczo 6!

Postprzez zyciak » Czw 18 Sie, 2011

Wychodzi na to, że będzie z rozmachem i przytupem :ok Tylko dlaczego trzeba czekać aż do wiosny... :(
Patryk Pietrek: "Nic się nie zmienia od na du... siedzenia"
Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator

Obrazki: 9
Miejscowość: Łódź
Podziękował : 212 razy
Otrzymał podziękowań: 337 razy
Pochwały: 7
Numer GG: 0

Nadchodzi Ranczo 6!

Postprzez Mat91 » Czw 18 Sie, 2011

Po przeczytaniu tego artykułu już nie mogę się doczekać 6 serii. :lol:
zyciak potwierdzam Twoje słowa szkoda, że trzeba czekać do wiosny
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Mat91
Ekspert
Ekspert

Obrazki: 1
Miejscowość: Kutno
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Pochwały: 3
Numer GG: 7472247

Nadchodzi Ranczo 6!

Postprzez bartek555 » Czw 18 Sie, 2011

Również nie mogę się doczekać do wiosny :)
Zapraszam na: [link=]http://czytelnik-ksiazki.blogspot.com/[/link] :)
bartek555
Wybitnie aktywny
Wybitnie aktywny

Miejscowość: Polska
Podziękował : 41 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Pochwały: 3

Nadchodzi Ranczo 6!

Postprzez zyciak » Pią 19 Sie, 2011

A swoją drogą wyjątkowo dużo zdradza ten artykuł. Przed poprzednimi seriami nie było aż tak wielkich "przecieków" i do tego tak szczegółowych. A ta wiedza sprawia, że zniecierpliwienie rośnie... Ciekaw jestem, jakie to nowe postacie się pojawią w nowej serii. W końcu nowe stanowisko senatora Kozioła sprawia, że siłą rzeczy powinni się pojawić jacyś nowi bohaterowie z kręgów parlamentarnych. :scratch
Patryk Pietrek: "Nic się nie zmienia od na du... siedzenia"
Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator

Obrazki: 9
Miejscowość: Łódź
Podziękował : 212 razy
Otrzymał podziękowań: 337 razy

Nadchodzi Ranczo 6!

Postprzez Bogna23 » Pią 19 Sie, 2011

Mnie naszły jakieś obawy – nie żebym nie czekała na kolejny sezon czy żebym nie była za kontynuacją Rancza – ale czytając ten artykuł i jednocześnie oglądając powtórki pierwszej serii nie mogę pozbyć się refleksji, że to już nie to! Gdy patrzę na ławeczkę – na tych chłopów w „gumofilcach”, podartych spodniach, podkoszulkach, w beretkach to wyglądają tak swojsko i ich rozmowy są takie niepowtarzalne – taki zapomniany zakątek na końcu świata! Kolejne serie przyniosły wiele zmian i chociaż nie wszystko mi się podobało to jednak przyjęłam to jako naturalne – bo przecież wszystko wokół nas się zmienia – ale jak teraz słyszę o senacie, o reformie oświaty to są informacje z pierwszych stron gazet czy telewizyjnych serwisów – a gdzie ta nasza wsi spokojna wsi radosna!? Wiem jednak, że Ranczo swoim niepowtarzalnym humorem się obroni – więc również czekam z niecierpliwością!!!
Awatar użytkownika
Bogna23
Moderator
Moderator

Miejscowość: Podkarpacie
Podziękował : 26 razy
Otrzymał podziękowań: 54 razy

Re: Nadchodzi Ranczo 6!

Postprzez dziula » Nie 21 Sie, 2011

Dokładnie! Oglądając pierwszą serię za każdym razem stwierdzam, że jest ona arcydziełem. Ostatnio porównałam serię piątą z pierwszą i uświadomiłam sobie, że prawie wszystko uległo zmianie. Widać wyraźną różnicę pomiędzy serią piątą, a pierwszymi czterema. Wydaje mi się, że teraz scenarzyści skupiają się nie na wątkach miłosnych, jak to było na początku, ale głównie na politycznych... Ciekawa jestem jak to będzie w szóstej serii, ale po tym artykule spodziewam się czegoś podobnego. Chciałabym jednak, żeby Ranczo tak jak dawniej emanowało swoim ciepłem :)
Awatar użytkownika
dziula
Stały bywalec
Stały bywalec

Miejscowość: Warszawa
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Nadchodzi Ranczo 6!

Postprzez Desert » Pon 22 Sie, 2011

Tak się teraz zamyśliłam i stwierdziłam, że polityki i oświaty pełno jest w telewizji, w dziennikach, gazetach. Zastanawiam się, czy takie skupienie się na tym czego mamy pełno na co dzień nie sprawi, że Ranczo przestanie byś przeciętne. Z drugiej jednak strony uważam, że jeśli będzie to wyśmiewanie rządów, decyzji, planów, ustaw e bardzo dobrym stylu, to Ranczo się obroni i będzie miało ponownie dużą popularność.
"Miłość ma dwa końce: jednym wzrasta, drugim się plącze."
/myśl własna/
Awatar użytkownika
Desert
Moderator
Moderator

Obrazki: 3
Miejscowość: Tychy
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Pochwały: 6

Nadchodzi Ranczo 6!

Postprzez macphisto » Pon 22 Sie, 2011

Przeczytałam i mam mieszane uczucia, mam wrażenie, że jednak za bardzo naszpikują serial polityką... trochę można, żeby się pośmiać i pokazać, jaki to u nas syf pod tym względem, ale ileż można. Wcześniej Ranczo skupiało się na relacjach międzyludzkich we wsi, postrzeganiu naszego świata przez Amerykankę, jej chęć zmian, takie życiowe klimaty, wiejskie i spokojne, a teraz znów polityka, jak prawie wszędzie....mam nadzieję, że jednak da się znieść.
http://www.macphisto.fbl.pl

We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars. But we won't.
Awatar użytkownika
macphisto
Osobowość forum
Osobowość forum

Miejscowość: Saalfeld/Warsaw
Podziękował : 21 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Pochwały: 2
Numer GG: 9905210

Nadchodzi Ranczo 6!

Postprzez Lord9 » Wto 23 Sie, 2011

Świetnie zapowiada się ten sezon! Już nie mogę się doczekać-szczególnie wątków związanych z Czerepachem :D
Lord9
Nowicjusz
Nowicjusz

Podziękował : 5 razy

Nadchodzi Ranczo 6!

Postprzez Justyś » Śro 24 Sie, 2011

Zapowiedź dość obszerna :)
Wójt w YTBie? :lol: Bomba Atomowa i Mafia Sycylijska w Wilkowyjach? Może być ciekawie i zabawnie :lol:
Z niecierpliwością czekam na wiosnę, mam nadzieję że będzie to pozytywny rozmach w serialu!
"Co to ja jestem? Mickiewicz? Albo jakaś inna Konopnicka?"

"Najgorsza rzecz w życiu kobiety to czekanie, aż mężczyzna rozumu nabierze."
Awatar użytkownika
Justyś
Stały bywalec
Stały bywalec

Miejscowość: Krzeszowice
Podziękował : 31 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Nadchodzi Ranczo 6!

Postprzez admin » Pią 26 Sie, 2011

Krótki reportaż z planu szóstej serii "Rancza" wyemitowany na antenie TVP Warszawa w "Kurierze Mazowieckim" (początek właściwego materiału: 7:52).

Image
Kliknij, aby przejść do źródła wideo

Bezpośredni link do klipu wideo na stronach tvp
Pomocniczym źródłem utrzymania Forum Ranczersów są reklamy. Uszanuj ich obecność i nie blokuj ich wyświetlania.

Za ten post autor admin otrzymał podziękowania - 6
bartek555(Pią 26 Sie, 2011), Ewa47(Pią 26 Sie, 2011), Kamil(Pią 26 Sie, 2011), marcinj1910(Pią 26 Sie, 2011), Tengel2(Pią 26 Sie, 2011), zyciak(Pią 26 Sie, 2011)
Ocena:50%

Awatar użytkownika
admin
Ekspert
Ekspert

Obrazki: 215
Miejscowość: M@zowsze
Podziękował : 203 razy
Otrzymał podziękowań: 152 razy
Numer GG: 33863309

Nadchodzi Ranczo 6!

Postprzez Kamil » Pią 26 Sie, 2011

Wreszcie zobaczę pana Jacka w roli nauczyciela! :) Będzie ciekawie, oj będzie...
"Powietrze u nas świeże.
Dwa, wszędzie blisko.
Trzy, tanio.
Cztery, nawet jak co drogie to dostać nie można."

Tadeusz Hadziuk
Awatar użytkownika
Kamil
Ekspert
Ekspert

Obrazki: 0
Miejscowość: Podkarpacie
Podziękował : 27 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Pochwały: 6
Numer GG: 3737521

Nadchodzi Ranczo 6!

Postprzez kamilw » Pią 26 Sie, 2011

Czy ktoś wie czy w tym roku również będzie do wylicytowania rola w serialu ?

Aha, i czy statystowaliście w ''Ranczu'' ? Jeżeli tak, to opiszcie coś więcej (oczywiście nie mówię o serii 6, tylko 1-5).
kamilw
Nowicjusz
Nowicjusz

Podziękował : 0 raz

Nadchodzi Ranczo 6!

Postprzez kasia » Sob 27 Sie, 2011

Ja już chce wiosny i Rancza ;D
To tylko sny szalone sny ;)
Awatar użytkownika
kasia