[Ilona Ostrowska] Ludzie lubią Lucy

Forum poświęcone szóstej serii "Rancza". Znajdziecie tu tematy, które zdradzają m.in. kulisy prac nad nowym sezonem serialu. Emisja nowych odcinków trwa od 4 marca 2012r. w TVP1.

[Ilona Ostrowska] Ludzie lubią Lucy

Postprzez Anija » Śro 22 Lut, 2012

Ilona Ostrowska: ludzie lubią Lucy

Image

Lucy jest lubiana, bo tryska optymizmem i naiwnym wdziękiem. Kontrastuje z polską skłonnością do pesymizmu. I za to, że jest dobra. I za to, że nie wstydzi się walczyć nawet z wiatrakami. Ma jeszcze w Wilkowyjach dużo do zrobienia – mówi Ilona Ostrowska.

Lucy nadal będzie taką idealistką i romantyczką?

Jak zwykle jest idealistką. Jak zwykle jest szalona. I niezmiennie mierzy siły na zamiary. Ona aż tak bardzo wierzy w to, co robi, że mam z tym czasem problemy jako aktorka. Problem z uwiarygodnieniem postaci. Bo można się czasem zdziwić, że ktoś może być aż tak naiwny jak Lucy.

Mimo to czasem udają się jej różne przedsięwzięcia…

Tak i chyba sprawia to jej naiwny wdzięk. Lucy tworzy taki kontrast amerykańskiego optymizmu do polskiego pesymizmu. I ludzie to „kupują”. Polacy mają skłonność do szybkiego zniechęcania się. A Lucy gotowa jest walczyć nawet z wiatrakami. Udaje się jej, bo nie zwraca uwagi na przeciwności, lecz prosto idzie po swoje.

A nie myśli o powrocie do Ameryki?

Skąd! Ma jeszcze sporo do zrobienia w Wilkowyjach. Gdzie by miała takie pole do popisu?

Lubi Pani swoją postać jako zadanie aktorskie?

Lubię, bo to nie jest łatwa postać wbrew pozorom. Nietrudno ześlizgnąć się w przesadę w graniu tej naiwności Lucy. A wtedy postać przestała by być zabawna, bo stała by się kompletnie nierealna.

Czy praca na planie „Rancza” nadal Panią bawi?

Najważniejsze, żeby bawili się telewidzowie. I jak wiem, jest z tym bardzo dobrze. A ja przede wszystkim uważnie czytam scenariusz, by nic mnie nie zaskoczyło. I główkuję, jakby tu dodać coś ciekawego do postaci.

Dziękuję za rozmowę.

Rozmawiał Krzysztof Lubczyński

źródło
"Najgorsza rzecz w życiu kobiety to czekanie, aż mężczyzna rozumu nabierze."

Za ten post autor Anija otrzymał podziękowanie od
Tengel2(Śro 22 Lut, 2012)
Ocena:8.33%

Awatar użytkownika
Anija
Moderator
Moderator

Obrazki: 25