przez Bogna23 » Wto 14 Cze, 2011
Niedziela wieczór a w telewizji nie ma Rancza – chyba dopiero wtedy dotarło do mnie że kolejna seria się niestety skończyła….i znowu trzeba czekać – dobrze że przynajmniej teraz jest pewność, że będą kolejne.
Jaka była ta V seria – na pewno inna, czasem śmieszna, czasem zaskakująca ale na pewno ja jestem usatysfakcjonowana! Pojawiło się sporo nowych postaci – na pierwszy plan wysuwa się Kinga – dla mnie fajna, wyraźna postać i dobrze że zostaje w Wilkowyjach więc jest nadzieja, że Ją jeszcze zobaczymy. Myćko – choć sama postać raczej negatywna to trochę zamieszana zrobił i dzięki temu było sporo śmiesznych sytuacji więc postać jak najbardziej na tak! Aptekarz – trochę za mało go było ale widać że to osoba z charakterem więc mam nadzieję na kontynuację wątku – zwłaszcza w parze z Babką, której nie za wiele było w tej serii. Jagna – tyle było szumu przed Jej pojawieniem a tu raptem w paru odcinkach się pojawiła i niewiele miała do powiedzenia – a szkoda bo pomijając samą aktorkę to postać takiej pielęgniarki przy doktorze Wezóle z tak zazdrosną małżonką ma wielki potencjał – oby był wykorzystany w następnej serii! Delegacje obcokrajowców – pomysł może i fajny trochę ożywienia wprowadzili – czy będą kontynuowane wątki – poza Franczeską – chyba nie bardzo jest sens bo w końcu tyle tych wymian w policji zwłaszcza w tak małej gminie nie ma.
Tyle tych nowych postaci, wątków, że miałam jakieś take wrażenie że tych głównych bohaterów było za mało – ale jak się tak zastanowić to trochę tego było – bo i Lusy miała sporo problemów w Gminie – Rada, śmieci, traktowanie zwierząt, opieka dentystyczna, sport, przetargi, Wójt cały czas coś tam kombinował z Czerepachem aż skończyło się Senatorem, Ksiądz miał swoje dylematy i problemy. Na pewno za mało Kusego – nie wiemy czy nadal maluje czy tylko zajął się wychowaniem Dorotki i wydawnictwem, ławeczka też jakby taka rozproszona – wiadomo biznesmeni zajęci ale mogli by się częściej spotykać. Mało Wezóła i Więcławskiego, kobiety trochę się pokłóciły, Lodzia wciąż kocha Czerepach, Witebski znalazł Franczeskę, Policjant wciąż kocha Wioletkę – miłość kwitnie jest więc szansa na kolejne dzieci w Wilkowyjach – zwłaszcza, że jest jeszcze Klaudia i Duda – całkiem fajna z nich para! Nie pozostaje więc nic innego tylko czekać na ciąg dalszy….
- Za ten post autor Bogna23 otrzymał podziękowania - 3
- admin(Wto 14 Cze, 2011), Joachim(Wto 14 Cze, 2011), Tengel2(Wto 14 Cze, 2011)