Miło, nawet bardzo. Kinga już się zadomowiła i nie stawia żadnych oporów, wiedziałem że tak będzie
Wilkowyje mają widocznie w sobie to ''coś'' że każdy się zmienia
Oczywiście, po raz drugi okazało się że Mamrot jest tylko dla Polaków - ani Chińczyk, ani Holender (tulipanem golony) nie wytrzymali tej dawki jakże mocnego specyfiku made in Poland
jak można tak z jego żoną postąpić
No i kultowy tekst, że ''na nazwisko mam Pietrek, a na imię Patryk'' 

. Michałowa w depresji - dopust Boży, w dodatku jaki kontroler jakości - powiem szczerze, na miejscu Joli chyba bym się wkurzyła, jakby mi ktoś do garnków zaglądał. Im bliżej końca tej serii, tym bardziej akcja się rozkręca. Ten serial naprawdę uzależnia, chce się więcej i więcej...

Co tu dużo opisywać... To jego odcinek
A Jola trochę jak zwykle denerwująca, heh.

. Hadziuk rzeczywiście najlepszy, Wioletka - ekspert od męskiej duszy. Mam nadzieję, podobnie jak qwerty, że między Tomkiem a Franceską jeszcze się ułoży, może w następnych odcinkach się spotkają, Franceska wróci i będzie matrimonio:), tylko nie wiem czy Editore (Kusy) będzie zadowolony:)

jak najbardziej na ++

. Genialna była scena Wikarego z Michałową, ten wzrok i poczucie winy coś pięknego. A jak Witebski się nakręcił, no po prostu aż mi się go szkoda zrobiło.Hagan napisał(a):Co do reakcji księdza na Tai Chi - trzeba go zrozumieć, może trochę racji miał. Czytałem w prasie młodzieżowej o przypadkach, kiedy osoby uprawiające jogę zbyt angażowały się duchowo i emocjonalnie chcąc "dążyć do doskonałości" i skończyło się to dla nich depresją, stanami lękowymi i wizytą u psychologa.

Szkoda, że Witebski przestał pisać powieść

studio-a.tv napisał(a):Ranczo II, seria I
Oprócz „starych”, dobrze znanych widzom kultowego serialu bohaterów, w kolejnej serii pojawiły się nowe postaci grane przez równie znakomitych aktorów – m.in. Tomasza Sapryka, Dorotę Segdę, Leona Charewicza, Aleksandra Mikołajczaka. Na planie pojawili się także – Anna Iberszer, Patrycja Kazadi, Jakub Tolak, Mariusz Ostrowski i Agnieszka Pawełkiewicz.
Pojawią się też postaci na wskroś idealistyczne oraz złośliwie czepliwe, z czego te drugie za wszelką cenę będą się starać uprzykrzyć pracę Lucy w urzędzie. Wilkowyje obrodzą w dzieci. W ostatnim odcinku IV serii Pietrek dowiedział się, że jego ukochana Jola jest w ciąży. Dziś Pietrek jest robiącym karierę muzyczną szczęśliwym mężem i ojcem, zakochanym do szaleństwa potrójnie nie tylko w Joli ale i w synkach – bliźniakach… Lucy, sprawującą dzielnie urząd wójta, w wychowaniu córeczki Dorotki, jeszcze dzielniej i z pełnym oddaniem wspiera Kusy.
A skoro o dzieciach mowa… część z wilkowyjskich dzieci to już młodzież a dotychczasowa młodzież to już prawie dorośli, borykający się z miłosnymi dylematami trudnymi do zaakceptowania przez rodziców. Paweł Kozioł (przegrany wójt) zaszokowany faktem w kim tym razem, bardzo poważnie (i ze wzajemnością) zakochała się Klaudia, w pierwszym odruchu chce amantowi córki odrąbać siekierą głowę, a rodzina Solejuków przeżyje dramaty żywcem z „Romea i Julii” z tym, że Romeo ma na imię Szymek…
Ciekawostki nowej serii "Rancza"
--->Zdjęcia do nowej transzy „Rancza” (część II, seria I) trwały 82 dni. Rozpoczęły się 3 sierpnia w Jeruzalu po sklepem Więcławskiej a zakończyły 27 listopada w Warszawie. Życie serialowych bohaterów toczy się w Wilkowyjach. Naprawdę ekipa przemieszczała się pomiędzy Jeruzalem (plebania, kościół, sklep Więcławskiej, Ośrodek Zdrowia) i okolicznymi miejscowościami – Podskwarne (nowy dom Solejuków) – Strachominem (Knajpa u Japycza) - Latowiczem Rozstanki (dom wójta) - Targówkiem (dom Lodzi. I Czerepacha) - Łukówcem (dom policjanta Staśka) – Urzędem Gminy w Klembowie (posterunek policji) – Halinowem (wilkowyjska apteka) – Sokulami (dworek Lucy) – Warszawą (Wilanów, dom Wezóła; Instytut Chemii Przemysłowej, wilkowyjski Urząd Gminy) – Sokulami (dworek Lucy).
--->W nowej serii „Rancza” pojawiają się nowe dzieci – córeczka Lucy i Kusego, Dorotka (grana na zmianę przez bliźniaczki Weronikę i Wiktorię Kunkę) oraz bliźniaki Joli i Pietrka (Filip i Patryk Grochal).
--->W scenach zbiorowych nowej serii „Rancza” pojawiło się 100 wiernych w Kościele (zagrało w nich prawie 100% mieszkańców Jeruzala) oraz 90 kobiet ćwiczących tai-chi z prawdziwym instruktorem nazywającym się Hai Bui Ngoc.
------->Trzy dni przez zakończeniem zdjęć do nowej serii „Rancza” nagrano 400 kaset materiału.
„Ranczo” – część II, seria I, odc. 1-13
Początek zdjęć – 3 sierpnia 2010 - Jeruzal
Koniec zdjęć – 27 listopada 2010 - Warszawa
Plenery – Jeruzal i okolice, Sokule
Producent Maciej Strzembosz
Reżyseria – Wojciech Adamczyk
Scenariusz (wszystkie serie) – Robert Brutter, Jerzy Niemczuk
Producent wykonawczy Studio A (ATM Grupa) Emisja TVP1 – wiosna 2011

I serial skupi nam się na tym właśnie temacie...

qwerty napisał(a): Być może też jakieś boisko do koszykówki, gdyż coś mi się kojarzy, że kiedyś (to nie jest spojler, bo nie jestem pewien, po prostu coś mi się kojarzy tylko) było coś wspominane o tym, jak Hadziuk, Pietrek i Solejuk grają w kosza. To tylko moje domysły i przypuszczenia, ale kto wie, może coś jest na rzeczy![]()

i ogólnie Hadziuk był mistrzem tego odcinka, podobała mi się scena, jak mu żona tłumaczyła co i jak, przed kolacją.

qwerty napisał(a):O tak, przydały by się jeszcze ze 3 dodatkowe serie, czyli tak, żeby było ich równo 8
Joachim napisał(a): Paweł Kozioł (przegrany wójt) zaszokowany faktem w kim tym razem, bardzo poważnie (i ze wzajemnością) zakochała się Klaudia, w pierwszym odruchu chce amantowi córki odrąbać siekierą głowę, a rodzina Solejuków przeżyje dramaty żywcem z „Romea i Julii” z tym, że Romeo ma na imię Szymek…

. Martwi mnie tylko to, że tych odcinków niewiele już zostało i strach pomyśleć co będzie dalej. Mam nadzieję, że na 5 serii ranczo się nie skończy. Może trochę z innej beczki, ale mam pytanko, czy nie wiecie, jak długo trzeba będzie czekać na płyty DVD z 5 serią, bo mam piękną kolekcję wszystkich dotychczasowych serii, które były do kupienia początkowo chyba z gazetą wyborcza, a potem luzem w kioskach. W związku z tym chciałam spytać, czy będzie i 5 seria w tej formie w sprzedaży. Nie mogę się doczekać, kiedy tą swoją kolekcję uzupełnię:) i będę oglądać Ranczo o każdej porze dnia i nocy:)

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość