Ranczo odc. 61 Honor i zęby trzonowe

Tutaj możecie zobaczyć jak walczyliśmy o powstanie piątej serii Rancza. Znajdziecie tu także tematy związane z nowymi odcinkami Rancza.
Regulamin forum
1. Zanim dodasz nową informację, sprawdź czy nie ma już podobnego tematu na forum.
2. Jeśli cytujesz jakiś materiał, pamiętaj o podawaniu źródła.
3. Staraj się pisać poprawnie gramatycznie.

Jak oceniasz odcinek pt. Honor i zęby trzonowe?

Bardzo dobry odcinek, podobał mi się.
17
85%
Niezły, ale entuzjazmu u mnie nie wywołał.
1
5%
Słaby, znacznie gorszy od poprzednich.
2
10%

Razem głosów : 20

Postprzez Ewa47 » Nie 15 Maj, 2011

Odcinek był świetny i nie pozbawiony humoru. Bardzo dobrze wypadła wizyta Holendrów u Hadziukowej.Wydaje mi się, że Celina źle oceniała swojego męża Tadzia, pouczała go jak ma jeść, że ma nie mlaskać przy jedzeniu, uważam że nie powinna go tak traktować, ona wstydziła się jego. Podobnie postąpiła Solejukowa, nie pokazała się nawet z mężem, który w rewanżu poszedł pić mamrota pod sklepem. Okazało się później, że Tadzio Hadziuk chociaż jest prostym człowiekiem, ma swój honor i jest inteligentny, gdy założył się z Holendrami i wygrał zakład :rotfl: w dodatku okazało się, że jest znawcą serów, a Holendrzy uważają się za expertów w sprawach serowych, dobrze im tak, że Tadzio utarł im nosa, bo chociaż Hadziuk jest prostym człowiekiem ma swój honor i ambicję i nie pozwoli sobą pomiatać. A Holendrzy nie mają głowy do picia i nie dla nich mamroty.Witebski zrozumiał, że trafił na miłość swojego życia i nie może żyć bez Franczeski, która wyjechała załamana, gdyż zakochała się z wzajemnością. W tym odcinku jest pokazana nieudolność polskiej służby zdrowia, czyli ten odcinek ma takie przesłanie. Polska służba zdrowia tylko pozornie jest bezpłatna, a gdy się chce np. pójść do dentysty trzeba płacić (sama wiem po sobie). Ciekawe na co idą nasze składki na NFZ. Scenarzyści do wielu spraw podchodzą z humorem i są dobrymi obserwatorami życia. Ja też z naszych niedociągnięć wolę się pośmiać niż złościć, przecież Ranczo to film o naszych problemach. :lol:
Ewa
Ewa47
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Warszawa
Podziękował : 63 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy
Pochwały: 4

Reklama

Postprzez Anija » Nie 15 Maj, 2011

Monipul myślę, że po wakacjach (może we wrześniu?) dojdzie do wydania 5 serii "Rancza" na płytach, na początku pewnie będzie to wersja DVD - dostępna w empiku, merlinie i itp.
A może i później doczekamy się też wydania "kioskowego".
"Najgorsza rzecz w życiu kobiety to czekanie, aż mężczyzna rozumu nabierze."
Awatar użytkownika
Anija
Moderator
Moderator

Obrazki: 25
Miejscowość: okolice Łodzi
Podziękował : 146 razy
Otrzymał podziękowań: 395 razy
Pochwały: 8
Numer GG: 0

Postprzez Joachim » Pon 16 Maj, 2011

Ja tam nie lubie wydań kioskowych, wolę już w Empiku całość. Mam nadzieję że będzie pięcio PAK :D :ok
Image
Image
Awatar użytkownika
Joachim
Osobowość forum
Osobowość forum

Obrazki: 108
Miejscowość: Prowincja Polski Południowej
Podziękował : 176 razy
Otrzymał podziękowań: 172 razy
Pochwały: 2
Numer GG: 7641465