Moja interpretacja w opisie filmiku

Również "Ranczo". Ale to, że ono jest, to jest ten pewnik

Anija napisał(a):Ja powtórzę za Stachem "A no zmienia się zmienia, dobrze, że na lepsze"

Nie chciałem i nie chcę nic zdradzać oprócz tej wspaniałej sceny

I, moim zdaniem, zamykająca usta wszystkim malkontentom utyskującym na 5 sezon Rancza
Ranczo się zmieniło, to fakt, ale piąty sezon widzom stawia dużo wyższą poprzeczkę... Nigdy nie był to serial płytki, małostkowo traktujący otaczającą nas rzeczywistość, jednak ta seria naprawdę zmusza do jeszcze głębszej refleksji na temat polskiego "piekiełka".
I podpisuję się wszystkimi kończynami pod słowami Stacha Japycza, które powtórzyła tu Anija: "zmienia się zmienia, dobrze, że na lepsze"

zyciak napisał(a):Wspaniałe!! Ta ławeczkowa dysputa powinna być zadedykowana wszystkim, którzy uważają, że nowe "Ranczo", to nie to co kiedyś!! Trzeba iść z postępem i tyle!! Smutne tylko, że w naszym kraju tak wiele osób, mentalnie, żyje jeszcze w epoce jaskiniowców![]()

Tengel2 napisał(a):Nie zgadzam się również z opinią, że ta seria jest słabsza. Jest równie dobra jak poprzednie. Filmik zresztą doskonale to pokazuje.

Tengel2 napisał(a): Nie rozumiem dlaczego jednak niektórzy nie dostrzegają tego, że gdyby Ranczo się nie zmieniło straciło by na realności. To chyba naturalne, że w Gminie Wikowyje następują zmiany, skoro Amerykanka przyjechała i pokazała ludziom, że można inaczej żyć. Powiem więcej, gdyby nie zaszły żadne zmiany to by to nie miało żądnego sensu.

czyli o zmiany jakościowe w tworzeniu serialumacphisto napisał(a): może ze dwa odcinki pierwsze odcinki były dosyć nudnawe,
macphisto napisał(a): a że we wsi jest postęp, to co w tym dziwnego?

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość