Błąd w planie wójta?

Tutaj możecie zobaczyć jak walczyliśmy o powstanie piątej serii Rancza. Znajdziecie tu także tematy związane z nowymi odcinkami Rancza.
Regulamin forum
1. Zanim dodasz nową informację, sprawdź czy nie ma już podobnego tematu na forum.
2. Jeśli cytujesz jakiś materiał, pamiętaj o podawaniu źródła.
3. Staraj się pisać poprawnie gramatycznie.

Błąd w planie wójta?

Postprzez pietros » Śro 31 Sie, 2011

Oglądając ostatni odcinek piątej serii ciągle męczy mnie jedna rzecz. Konkretnie chodzi mi o plan wójta na zdobycie poparcia. Męczy mnie to, ponieważ wiele razy widziałem taką rzecz, że jak popierasz wroga, to przyjaciele się odwracają. Jeśli wójt poparł Lucy to jej wyborcy na niego zagłosują, ale jego sojusznicy, którzy sami stworzyli to referendum nie zagłosują nie niego czyli w sumie wyjdzie prawie na zerze ;/
A wy jak uważacie?
"Gdy za lata ją poznałem, to natychmiast oszalałem!" - piosenka Pietrka.
pietros
Nowicjusz
Nowicjusz

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Numer GG: 0

Reklama

Błąd w planie wójta?

Postprzez bartek555 » Śro 31 Sie, 2011

Ale sojusznicy wójta byli nieliczni, a wyborców Lucy było dużo więcej ;)
Zapraszam na: [link=]http://czytelnik-ksiazki.blogspot.com/[/link] :)
bartek555
Wybitnie aktywny
Wybitnie aktywny

Miejscowość: Polska
Podziękował : 41 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Pochwały: 3

Błąd w planie wójta?

Postprzez zyciak » Śro 31 Sie, 2011

Stasiek by powiedział: "błąd, a może i nie błąd". Myślę, że sprawa ma kilka aspektów. Po pierwsze wybory na senatora są bardziej prestiżowe, przynajmniej teoretycznie, więc wiele osób nie patrząc na kościelne orędzie i tak zagłosowało na ex-wójta. W końcu "senator z Wikowyj" to duża duma dla mieszkańców wsi. Poza tym, jak mawia powiedzenie "łaska wyborców na pstrym koniu jeździ". Kozioł z pewnością ma swój tzw. "twardy elektorat", który niezależnie od wszystkiego i tak na niego zagłosuje. Skądinąd, ile było tej opozycji wobec Lucy?? Myćko i kilku chłopów. Twarda opozycja przeciwko niej to 29% , 71 % głosowało w referendum za jej pozostaniem na stanowisku wójta. Opinia ludzi kształtowała się pod wpływem chwili ( kontrola zwierząt, problem z wywozem śmieci). Przecież jeszcze chwilę przed wystąpieniem Kozioła w kościele, sondaże nie dawały Lucy żadnych szans. Uważam, że to kolejny sprytny, wyrachowany plan senatora, który na polityce zęby zjadł i doskonale potrafił przewidzieć reakcję swoich sprzymierzeńców, jak i oponentów :)
Patryk Pietrek: "Nic się nie zmienia od na du... siedzenia"
Awatar użytkownika
zyciak
Moderator
Moderator

Obrazki: 9
Miejscowość: Łódź
Podziękował : 212 razy
Otrzymał podziękowań: 337 razy
Pochwały: 7
Numer GG: 0

Szybka odpowiedź