[Ranczo4] Wybieramy nowego wójta

Forum poświęcone czwartej serii Rancza. To odpowiednie miejsce na wszelkie dyskusje dotyczące czwórki.

Na kogo oddałbyś/oddałabyś swój głos w wyborach?

Ankieta zakończyła się Czw 26 Mar, 2009

Na Pawła Kozioła (dotychczasowego wójta)
42
42%
Na Lucy Wilską
51
50%
Na innego kandydata/kandydatkę (napisz na kogo)
8
8%

Razem głosów : 101

[Ranczo4] Wybieramy nowego wójta

Postprzez admin » Śro 25 Mar, 2009

Wybieramy nowego wójta

Zbliża się czas nowych wyborów w Wilkowyjach. Wkrótce dowiemy się czy wójt Kozioł zachowa stanowisko. Tymczasem proponujemy Wam zabawę w głosowanie na wybranego kandydata. Prosimy także o komentowanie swoich wyborów w tym temacie. A może macie własne propozycje kandydatów na stanowisko wójta Wilkowyj?

Kto powinien rządzić gminą?

Image Image
Ostatnio edytowany przez admin, Śro 27 Maj, 2009, edytowano w sumie 1 raz
Pomocniczym źródłem utrzymania Forum Ranczersów są reklamy. Uszanuj ich obecność i nie blokuj ich wyświetlania.
Awatar użytkownika
admin
Ekspert
Ekspert

Obrazki: 215
Miejscowość: M@zowsze
Podziękował : 203 razy
Otrzymał podziękowań: 152 razy
Pochwały: 1
Numer GG: 33863309

Reklama

Postprzez Bogna23 » Czw 26 Mar, 2009

Zdecydowanie Lusy na Wójta!!!
Pomijając sprawy oczywiste - że każdy będzie lepszy niż obecny Wójt to myślę, że to może być niezły pomysł na 5 serię - Lusy w starciu z naszą biurokracją! Już sobie wyobrażam Jej zmagania z gąszczem niezrozumiałych przepisów, często dalekich od rzeczywistości czy zdrowego rozsądku! :)
Znając Jej temperament i upór myślę, że by była w stanie zrobić nieco porządku w tej gminie - z pomocą oddanej Lodzi i może Klaudii po powrocie ze studiów - młodej zaangażowanej - może by się jeszcze w przyszłości spełniło marzenie Wójta o rodzinnym kontynuowaniu władzy w Gminie! Taka koncepcja jest jak widać dość feministyczna - ale jak nie trudno zauważyć - ostatnio w Wilkowyjach i tak już rządzą kobiety! ;)
Awatar użytkownika
Bogna23
Moderator
Moderator

Miejscowość: Podkarpacie
Podziękował : 26 razy
Otrzymał podziękowań: 54 razy
Pochwały: 7

Postprzez Dragon » Czw 26 Mar, 2009

Bogna23 napisał(a):ostatnio w Wilkowyjach i tak już rządzą kobiety! ;)

rządzą.... heh baby ach te baby.....

Lucy na Wójta, to dobry pomysł, ale to oznacza duży przewrót i CBA w domu Więcławskiego i Wójta, tym razem służbowo... Scenariusz dosyć przewidywalny, poznaliśmy już dobrze Lucy więc sądzę, że wielkiej niespodzianki nie bedzie...

Sam uważam że na Wójta to Kusy by się nadawał... To człowiek, który w Wikowyjach sie wychował.. Zna tych ludzi od dawna, a ludzie znają jego.. I Kusy ma również duzo silnej woli.l
Żyć z ludźmi i dla ludzi
Awatar użytkownika
Dragon
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Jasienica Rosielna
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Numer GG: 2974016

Postprzez Milek » Czw 26 Mar, 2009

Do końca nie wiem na kogo bym zagłosował.
Dla gminy napewno byłoby lepiej, by wójem została Lucy. Gdyby pełniła tę funkcję pewnie ławtwiej byłoby jej wprowadzać zmiany w Wilkowyjach.
Dla serialu według mnie lepiej by wójt został na trzecią kadencję, bo jakby Paweł Kozioł przegrał to miałby niezłe kłopoty. :hihi:
Dlatego głosuję na dotychczasowego wójta. :]
ImageImage
Image

Jan Japycz: Widzi pani, jeśli przepis jest trochę nieżyciowy to trochę można...
Hadziuk: Trzeba uważać, żeby w alkoholizm nie popaść...
Awatar użytkownika
Milek
Moderator
Moderator

Obrazki: 92
Miejscowość: Lublin
Podziękował : 27 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy
Pochwały: 6
Numer GG: 5702875

Postprzez jaga7 » Czw 26 Mar, 2009

Ja mam zdanie bardzo podzielone!
Owszem, Lucy zapewne sprawdziłaby się idealnie, bo i jej determinacja, dążenie do celu to i ludzie ją uwielbiają. Ale jakoś trudno jest mi sobie to na starcie wyobrazić, bo bardzo dużo by się zmieniło. Obecny wójt, krótko mówiąc, miałby przechlapane, gdyż można się domyślać, że wszystkie jego machloje "wypłyną" na wierzch. Z drugiej strony mógłby to być niezły pomysł na kontynuację. Przegrany Kozioł za wszelką cenę chce odzyskać stołek, przez co starannie stara się "zaszkodzić" naszej Lucy. Ale to jedynie domysły. A poza tym Lucy i biurokracja... nie wiem! W związku z powyższym idzie zauważyć, że jestem kobieta polka - niezdecydowana :D Na prawdę nie wiem! Na razie jeszcze nie głosuję w ankiecie, muszę się zastanowić, rozważyć.
"Na miłość nigdy nie jest za późno, za to na samotność, zawsze jest za wcześnie."
jaga7
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Podkarpackie^^

Postprzez Anija » Czw 26 Mar, 2009

W ankiecie postawiłam na Lucy :lol-sweat:
Jestem ciekawa jej rządów i to jakby sobie poradziła w gminie. Chciałabym bardzo zobaczyć ją w tej roli.
Na pewno lekko by jej nie było, a dotychczasowy wójt nieźle by oberwał gdyby wyszły wszystkie jego przekręty.
Jednym słowem LUCY, LUCY, LUCY :sugoi:
"Najgorsza rzecz w życiu kobiety to czekanie, aż mężczyzna rozumu nabierze."
Awatar użytkownika
Anija
Moderator
Moderator

Obrazki: 25
Miejscowość: okolice Łodzi
Podziękował : 146 razy
Otrzymał podziękowań: 395 razy
Pochwały: 8
Numer GG: 0

Postprzez Gugała » Czw 26 Mar, 2009

Tylko stary Wójt, inaczej będzie strasznie nudno.
Stary Wójt to gwarancja dobrej zabawy!
Gugała
Gugała
Starszy uczestnik
Starszy uczestnik

Miejscowość: Płock

Postprzez Mat91 » Czw 26 Mar, 2009

Ciężko się zdecydować... :) Z jednej strony chęci do działania, a z drugiej to każdy chyba wie ale bez wójta jako wójta serial straciłby na wartości :) głosuje na Wójta :puppyeyes:
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Mat91
Ekspert
Ekspert

Obrazki: 1
Miejscowość: Kutno
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Pochwały: 3
Numer GG: 7472247

Postprzez dziula » Czw 26 Mar, 2009

Ja głosuję na Pawła Kozioła oczywiście. Gdyby Lucy była wójtem, to już nie był by ten sam serial. Straciłoby to sens. Poza tym jakoś sobie nie wyobrażam Lucy za biurkiem wójta.
Awatar użytkownika
dziula
Stały bywalec
Stały bywalec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez c3po » Czw 26 Mar, 2009

Pan Kozioł. Szkoda by było stracić tak barwną postać. Każdy w Wilkowyjach ma daną role. Wyobrażacie sobie jak Lucy bieże łapówki albo jeszcze obecnego wójta chodzącego po wsi i pomagającego ludziom? :hihi: Ja jakoś nie moge.
http://www.pajacyk.pl/ Pokaż, że zależy Ci na innych
Może kawy?
Awatar użytkownika
c3po
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Dolny Śląsk

Postprzez Gosia » Czw 26 Mar, 2009

Niestety, nie mogę wziąć udziału w dyskusji ponieważ znam wynik wyborów. :(
Myślę jednak, że scenarzyści dokładnie wiedzą co robią i szykują nam niezłą niespodziankę.
Równie ważne jak wybór wójta będzie to, kto zostanie sekretarzem gminy. ;D , a to moim zdaniem daje całkiem nowe możliwości i to nie na jedną serię. :hihi: :dance:
"Każdy i zawsze, jak sądzę, do czystej kartki papieru powinien zasiadać z pokorą, ale też i z odwagą, tylko świadomą ryzyka".

Robert Brutter
Awatar użytkownika
Gosia
Moderator
Moderator

Miejscowość: Warszawa
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postprzez Paulina » Czw 26 Mar, 2009

Lucy!!! rządzi!!! Choć rzeczywiście nie mogę sobie wyobrazić Lucy na stołku Wójta... ale gdyby nim została to świat byłby lepszy ona zrobiła w tak krótkim czasie tak wiele dobrego za tak niewiele mało kto byłby w stanie tak pomagać ludziom... Ona jest przyjazna do ludzi, a ludzie ją pobubili, nie poddaje się tak łatwo i nigdy nie mówi że czegoś się nie da zrobić, dla niej nie ma rzeczy niemożliwych.
A Kusy w roli wójta?? chyba nie niech on lepiej pozostanie artystą, maluje i będzie dobrym ojcem dla Dorotki
Awatar użytkownika
Paulina
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Kargowa
Numer GG: 5508941

Postprzez krzysiu94 » Pią 27 Mar, 2009

Gosia napisał(a):Niestety, nie mogę wziąć udziału w dyskusji ponieważ znam wynik wyborów. :(
Myślę jednak, że scenarzyści dokładnie wiedzą co robią i szykują nam niezłą niespodziankę.
Równie ważne jak wybór wójta będzie to, kto zostanie sekretarzem gminy. ;D , a to moim zdaniem daje całkiem nowe możliwości i to nie na jedną serię. :hihi: :dance:

A to skoro wiesz, to może nam powiesz? :P
Ja myślę że wójtem zostanie czerepach.
Awatar użytkownika
krzysiu94
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Opole

Postprzez Ola » Pią 27 Mar, 2009

Zagłosowałam na dotychczasowego Wójta, chociaż wybór jest trudny. Lucy na pewno zrobiłaby więcej i lepiej chociaż czytałam że jej najnowszy plan łączenia pokoleń ma nie wypalić ( wyobrażacie sobie Solejuka z Mariankiem gadających o komputerach??). Ona myślę może pokierować wójtem zostając sobą a każdy wie że Wilkowyje bez Pawła Kozioła czyli dotychczasowego Wójta to nie te same Wilkowyje. Chociaż pewnie dla dobra gminy byłoby lepiej..Bo co byłoby gdyby Kozioł przestał być wójtem? Trudno sobie to wyobrazić chociaż trzeba kreatywnie myśleć sytuacja byłaby ciekawa gdyby Lucy wygrała. I gdzie by podziały się jego zabawne knowania , matactwa i szachrajstwa które bawią nas do łez.. No cóż jak wybiorą Lucy wójt ( może ex-wójt) może knować w domu.Pamiętajmy jednak że jest jeszcze Czerepach i jego superstrategia a Ksiądz chce postąpić dokładnie według niej...
A co na to wszystko powie Kusy?

Suma summarum zobaczymy jak to wyjdzie i będziemy musieli zaakceptować scenariusz jaki dadzą nam twórcy serialu.
Ta nasza bardzo bardzo mała Gmina Wilkowyje świadkiem ciągłych kłótni Wójta jest z Plebanem
Ta nasza bardzo bardzo mała Gmina Wilkowyje świadkiem także naszej wielkiej jest miłości
Ola
Starszy uczestnik
Starszy uczestnik

Miejscowość: Będzin

Postprzez Justyna -:-) » Pią 27 Mar, 2009

Bardzo trudny wybór...Ale po dłuższym namyśle zdecydowanie zagłosowałam na wójta dotychczasowego czyli Pawła Kozioła:
Po 1.To typowy element tworzący niezwykły Wilkowyjski klimat. po 2.Niechce przerywać dobrej zabawy, i niezwykle śmiesznych perypeti braci żyjących w niezgodzie. po 3.Nie chce aby Lucy zmieniła się nie do poznania...Niech chociaż troche zostanie taka jak jest...Dlaczego usilnie trzeba zmieniać Ranczo?Dobże jest tak jak jest... ;) Takie jest moje zdanie.
Justyna
Awatar użytkownika
Justyna -:-)
Elitarny uczestnik
Elitarny uczestnik

Miejscowość: Giżycko

A skoro mowa o niespodziance, kogo byście obstawiali jeśli nie Lucy albo stary Wójt?I co z obstawieniem reszty urzędów?
Swoją droga w gminie pewien przewrót się zrobił. Kiedy Witebski robił sondę do (nie)zależnej Wieści Gminnej ludzie mówili złe rzeczy na wójta ale deklarowali że na niego będą glosować , bo na kogo? Może Lucy wygrałaby wybory gdyby nie to że nie startowała na poważnie. Tymczasem teraz jak pokazuje sonda (znowu Witebskiego) tylko 10% głosowałoby na wójta.....
Ta nasza bardzo bardzo mała Gmina Wilkowyje świadkiem ciągłych kłótni Wójta jest z Plebanem
Ta nasza bardzo bardzo mała Gmina Wilkowyje świadkiem także naszej wielkiej jest miłości
Ola
Starszy uczestnik
Starszy uczestnik

Postprzez Justyna -:-) » Pią 27 Mar, 2009

Ogólnie Lucy ma bardzo duże szanse na wygraną... :] I zasługuje na dobrą funkcję.
Tylko,że to nie będzie to samo.Generalnie zmini się stanowisko i rola wójta w serialu oraz Lucy, a co za tym idzie także Kusego,Dorotki oraz rodziny wójta.Także Niedoczekanie! :D

[ Dodano: |27 Mar 2009|, 2009 19:00 ]
A co do obstawy reszty urzędu,to na stanowisku sekretarza powinien moim zdaniem być Czerepach albo Fabian Duda...To typowo urzędowe postacie.Wszyscy się do nich przyzwyczaili.Aczkolwiek inne osoby też chętnie zobacze w urzędzie...Ale wole by zostało"po staremu"i jeszcze raz podkreślam,że nie chcę aby wiele żeczy się zmieniło,ale kilka to w sumie niezaszkodzi...:]
Ostatnio edytowany przez Justyna -:-), Sob 28 Mar, 2009, edytowano w sumie 1 raz
Justyna
Awatar użytkownika
Justyna -:-)
Elitarny uczestnik
Elitarny uczestnik

Miejscowość: Giżycko

No i pani Lodzia musi zostać koniecznie! Chociaż gdyby wójt miał odejść... no ale zostanie kserokopiarka dla pani Lodzi.Zgadzam się z tobą że wójt powinien stać gdzie jest. Ale co z osobami trzecimi? Czy dopuszczacie możliwość innego kandydata? Pytanie czy ktoś się w ogóle zgłosi bo niektórzy ie chcą się narażać wójtowi.
Ola
Starszy uczestnik
Starszy uczestnik

Postprzez Black_Diamond » Pią 27 Mar, 2009

Hmmm.... Gdybym mieszkała w Wilkowyjach to oczywiście zagłosowałabym na Lucy. To osoba, która mogłaby zmienić na lepsze wiele rzeczy w gminie. Ma dobre chęci, zapał do pracy itd.
Ale... :] Jako widz Rancza wolałabym żeby Paweł Kozioł pozostał wójtem. Jeżeli wybory wygrałaby Lucy to ten serial był by zupełnie inny. Poza tym wyobraźcie sobie Lucy w urzędzie gminy, siedzącą na fotelu za biurkiem i "wijącego" się wokół niej Dudę......dziwny widok :O

Ja myślę, że wyborów nie wygra ani Lucy, ani Wójt :hihi: :hihi: :hihi:
"I tylko sny, szalone sny są tutaj jak wszędzie..."
Awatar użytkownika
Black_Diamond
Osobowość forum
Osobowość forum

Miejscowość: za górami, za lasami
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Pochwały: 4

Postprzez kylo69 » Pią 27 Mar, 2009

A może powróci Mroczek i zostanie nowym wójtem :D
"Na miłość nigdy nie jest za późno, za to na samotność zawsze jest za wcześnie" - Kusy
Awatar użytkownika
kylo69
Moderator
Moderator

Miejscowość: Lublin
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
Pochwały: 2
Numer GG: 6067399

Następna

Szybka odpowiedź