Ranczo 4, czyli co nas może czekać?

Forum poświęcone czwartej serii Rancza. To odpowiednie miejsce na wszelkie dyskusje dotyczące czwórki.

Czym przywita nas 4 seria RANCZA?

Lucy i Kusy będą już po ślubie
5
11%
Pierwszy odcinek zacznie się od ich ślubu
6
13%
Ze ślubem będą kłopoty, ponieważ papiery rozwodowe Lucy nie będą przychodziły (w tle Louis)
11
23%
Pierwszy odcinek zaskoczy nas czymś zupełnie nieprzewidywalnym
25
53%

Razem głosów : 47

Ranczo 4, czyli co nas może czekać?

Postprzez Irenka » Wto 03 Cze, 2008

Wiem, że do czwartej serii jeszcze „trochÄ™” czasu, ale chyba nie tylko ja o niej myÅ›lÄ™. Zastanawiam siÄ™ co panowie scenarzyÅ›ci sprezentujÄ… nam na samym poczÄ…tku. WedÅ‚ug mnie sÄ… cztery możliwoÅ›ci:

1.Lucy i Kusy będą już po ślubie
2.Pierwszy odcinek zacznie się od ich ślubu
3.Ze ślubem będą kłopoty, ponieważ papiery rozwodowe Lucy nie będą przychodziły (w tle Louis)
4.Pierwszy odcinek zaskoczy nas czymś zupełnie nieprzewidywalnym

Jeżeli przeczucie mnie nie myli to dwa pierwsze warianty sÄ… raczej niemożliwe – byÅ‚oby zbyt prosto. Ciekawe co inni myÅ›lÄ… na ten temat?
"Z niczym nie należy przesadzać" - Kusy
Zapraszam: www.haniaj.blogspot.com
Awatar użytkownika
Irenka
Moderator
Moderator

Obrazki: 9
Miejscowość: Wielkopolska
PodziÄ™kowaÅ‚ : 10 razy
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 12 razy
Pochwały: 1
Numer GG: 3624182

Reklama

Postprzez Rutlawski o » Wto 03 Cze, 2008

Jedno jest pewne - 40 odcinek niczym nas nie zaskoczy, bo będą o tym trajlowali dwa miesiące przed :P

Myślę, że czwarta seria rozpocznie się przed ślubem, ale nie wiem czym. Zobaczymy większość starych bohaterów, Lucy może odzyskać humor, Czerepach zapewne wróci.

Nie sądzę żeby były jakieś kłopoty z Louisem - wszak był już o tym film.
Rutlawski o
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Znienacka
PodziÄ™kowaÅ‚ : 0 raz
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 0 raz

Postprzez JedzosÅ‚aw » Wto 03 Cze, 2008

O, też właśnie zamierzałem rozpocząć taki wątek ;-) Ale jest to pytanie arcytrudne. Stawiam jedynie albo na wariant nr 2 albo nr 4, inne odpadają.

[ Dodano: Sro 04 Cze, 2008 01:34 ]
Ale może napiszmy, czego oczekujemy? Ja np. mam nadzieję dowiedzieć się wreszcie, jak ma na imię Kusy oraz Michałowa (albo raczej obecnie pani Japyczowa ;-) ). Dobrze byłoby też dowiedzieć się więcej na temat przeszłości Kusego: kim była jego żona, dlaczego umarła. A co z rodzicami Kusego? No i co nieco o babci Lucy oraz Janie Japyczu: może znowu wejdziemy w klimaty metafizyczne i tak jak spodziewamy się powrotu Japycza jako ducha (o tym się mówiło już w zeszłym roku), tak samo można spodziewać się, że babcia znowu odwiedzi Lucy we śnie (pamiętacie pierwszy odcinek pierwszej serii?). Spodziewam się, że Klaudia zda maturę i wyjedzie na studia. Lucy zostanie mamą, ale zapewne nie na koniec serii, być może w którymś momencie dokonany zostanie większy skok w czasie, aby Lucy i Kusy wzięli ślub i zostali rodzicami mniej więcej w pierwszej połowie serii-mam nadzieję, że ich ślub będzie w ogóle w serii czwartej pokazany. Możliwe, że wtedy poznamy wreszcie rodziców Lucy- muszą przecież przyjechać na ślub córki. ;-) Może Lucy ma jakieś rodzeństwo czy kuzynostwo i ono także zatrzyma się w Wilkowyjach przy okazji ślubu? Może nawet ten ktoś zakocha się w kimś ze wsi? Pewnie Wioletka i Stasiek także doczekają się dziecka, a Pietrek oczywiście poślubi Jolę. Weronika Więcławska pewnie poślubi Kao, choć zapewne nie bez wahań. Może Kao także osiądzie w Wilkowyjach, pomagając swojemu teściowi w interesach? Przecież Więcławski będzie teraz bogatym biznesmenem, skoro zbije kokosy na przetargach unijnych- będzie potrzebował dobrego ekonomisty. Nie chciałbym, aby wydarzenia czwartej serii kręciły się głównie wokół małżeństw i dzieci, bo wtedy istnieje groźba przekształcenia się "Rancza" w zwykły tasiemiec, a tego byśmy chyba nie chcieli. Gmina zresztą ma się prężnie rozwijać, nowe inwestycje, interesy... Ma się co dziać! ;) A może w końcu i Wójt zejdzie na dobrą drogę, skończy wreszcie z krętactwem i może zmądrzeje? W tej chwili to tylko on wymaga "moralnego" uzdrowienia... Ale to też jest ryzykowne. "Grzeczny" Wójt straciłby na komizmie, ponadto musiałoby to być przeprowadzone tak, aby jego przemiana była naturalna. Może odjazd ukochanej córki i wynikający z tego psychologiczny "syndrom pustego gniazda" skłoni go do przemyśleń? A Duda? Czy aby na pewno między nim a Klaudią wszystko skończone? Na weselu Japyczów
siedzieli, zdaje się razem. ;-) Chciałbym też, aby pani Lodzia znalazła kogoś dla siebie. A Witebski? Może zacznie pisać? Może wyda np. jakiś tomik poezji? ;-)
Ostatnio edytowany przez Jedzosław, Śro 04 Cze, 2008, edytowano w sumie 1 raz
"Jedzosław" przez "e" a nie "ę", podobnie jak "Wezół" przez "o" z kreską, a nie "u" :)
Awatar użytkownika
Jedzosław
Starszy uczestnik
Starszy uczestnik

Miejscowość: Jura
PodziÄ™kowaÅ‚ : 2 razy
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 2 razy
Numer GG: 0

Postprzez Irenka » Åšro 04 Cze, 2008

Jedzosław napisał(a):Możliwe, że wtedy poznamy wreszcie rodziców Lucy- muszą przecież przyjechać na ślub córki Może Lucy ma jakieś rodzeństwo czy kuzynostwo i ono także zatrzyma się w Wilkowyjach przy okazji ślubu? Może nawet ten ktoś zakocha się w kimś ze wsi?

Myślę, że raczej to jest nierealne. Specyfika tego serialu polega na skupieniu się na kilku postaciach. Gdyby zaczęła się do nich zjeżdżać rodzina to zrobiłaby się taka "saga rodu", a na tym chyba nam nie zależy. Jeszcze niedawno narzekaliśmy (II seria), że akcja rozciągnęła się na zbyt wiele wątków. Według mnie I seria właśnie dlatego zrobiła na nas tak wielkie wrażenie, że postaci było niewiele i wszystko co działo się w niej było dla nas bardziej czytelne i łatwiejsze do zapamiętania. Każdy odcinek dotyczył innego problemu, ale toczył się mniej więcej wokól tych samych postaci. Dlatego zapamiętaliśmy, że na przykład w 5 oidcinku Lucy była chora na grypę, a w 8 - Hadziukowa hodowała kozy. O II i III serii już tego powiedzieć nie można.
A tak poza tym, Jedzosław, reszta twoich "planów" mi sie podoba ;-)
"Z niczym nie należy przesadzać" - Kusy
Zapraszam: www.haniaj.blogspot.com
Awatar użytkownika
Irenka
Moderator
Moderator

Obrazki: 9
Miejscowość: Wielkopolska
PodziÄ™kowaÅ‚ : 10 razy
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 12 razy
Numer GG: 3624182

Postprzez Kacper » Åšro 04 Cze, 2008

Mam nadzieję, że wróci Czerepach. :) A może Klaudia postanowi iść do zakonu? Hehe... Wyobrażacie sobie? :) Takiej afery rodzinnej w Wilkowyjach, chyba jeszcze by nie było :D
Życie to jedno wielkie niebezpieczeństwo...
Awatar użytkownika
Kacper
PoczÄ…tkujÄ…cy
PoczÄ…tkujÄ…cy

Miejscowość: Piotrków Tryb.

Postprzez JedzosÅ‚aw » Czw 05 Cze, 2008

Kacper napisał(a):Mam nadzieję, że wróci Czerepach. :) A może Klaudia postanowi iść do zakonu? Hehe... Wyobrażacie sobie? :) Takiej afery rodzinnej w Wilkowyjach, chyba jeszcze by nie było :D

Klaudia w zakonie? Nie no, nie można jej (i nam) tego zrobić! :mrgreen: ona jest zresztą zbyt temperamentna, nie zagrzałaby tam miejsca ;) W ogóle to chciałbym, żeby znowu tak często zmieniała image i poglądy, jak to było dawniej. :-D
Ostatnio edytowany przez Jedzosław, Pią 06 Cze, 2008, edytowano w sumie 1 raz
"Jedzosław" przez "e" a nie "ę", podobnie jak "Wezół" przez "o" z kreską, a nie "u" :)
Awatar użytkownika
Jedzosław
Starszy uczestnik
Starszy uczestnik

Miejscowość: Jura
PodziÄ™kowaÅ‚ : 2 razy
Numer GG: 0

Postprzez zbycho » Czw 05 Cze, 2008

Ja przestałem gdybać jak będzie w czwartej.myślę że nie warto.Wybudujesz sobie jakieś wyobrażenie o tym co może być a rzeczywistość jak zwykle okaże się inna i zawód gotowy.
Tak przecież było z pierwszymi odcinkami drugiej serii.
Chciałbym tylko by było znów więcej dziwiącej się Lucy i oczywiście Kusego,myślącego.
To chyba niewiele. :-P
Bo nawet gdy się boisz,to boisz się Ty.I nawet jeżeli cię pocieszają,że nie ma się czego bać,to i tak sie boisz.
To jest Twój strach.Nikt tego za ciebie nie poczuje
.
Awatar użytkownika
zbycho
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Wilkowyje

Postprzez Rutlawski o » Nie 08 Cze, 2008

A co byście powiedzieli na powrót Czereoacha na samym początku i jego wytrwanie do końca.

Gdzieś tak pod koniec jednak powinęłaby mu się noga i stracił to, co zyskał i odbył przemianę tak jak redaktor. Wtedy widzielibyśmy zupełnie nowego Czerepacha.
Rutlawski o
Ekspert
Ekspert

Postprzez zbycho » Nie 08 Cze, 2008

Z tego co u siebie na forum napisał pan Barciś,Czerepach będzie się przewijał przez dziesięć odcinków.
Bo nawet gdy się boisz,to boisz się Ty.I nawet jeżeli cię pocieszają,że nie ma się czego bać,to i tak sie boisz.
To jest Twój strach.Nikt tego za ciebie nie poczuje
.
Awatar użytkownika
zbycho
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Wilkowyje

Postprzez Rutlawski o » Nie 08 Cze, 2008

A Ceazry Żak na czacie mówił, że przez wszystkie 13.
Rutlawski o
Ekspert
Ekspert

Postprzez Aruna » Åšro 11 Cze, 2008

Rutlawski o napisał(a):A Ceazry Żak na czacie mówił, że przez wszystkie 13.

Sam zadawałem takie pytanie Panu Cezaremu Żakowi na czacie "Czy Czerepach wróci do Wilkowyj" i Pan Cezary Żak odpowiedział ze wróci i będzie przez 13 odcinków w 4 serii.

wiec ja myślę ze szykuje sie sporo wątków co do Czerepacha i Wójta :)
"Piwo do Odebrania" - Wioletka :)
"Język polski to najtrudniejszy język, zaraz po chińskim podobnież..." :) - Śp.Jan Japycz
Awatar użytkownika
Aruna
Moderator
Moderator

Miejscowość: Mrągowo
PodziÄ™kowaÅ‚ : 1 raz

Postprzez Rutlawski o » Åšro 11 Cze, 2008

To dobrze :)
Rutlawski o
Ekspert
Ekspert

Postprzez Viv » Åšro 11 Cze, 2008

Myślę, że przez całą czwartą serię będziemy obserwować zmagania przyjaciół z ławeczki z alkocholem. W końcu w ostatnim odcinku zaczęli się ograniczać, ale jaki widzieliśmy, nie bez trudności. Tak więc czwarta seria upłynie pod hasłem "w czym oranżada jest lepsza od Mamrota".

Co do Klaudii to mam nadzieję, że mimo studiów będzie się dalej pojawiała w Ranczu, ona dodaje kolorków szarej rzeczywistości, i faktycznie mogłaby wrócić do tych swoich metamorfoz :D. Ale logistycznie rzecz biorąc, to skoro właśnie zaczęli kręcić 4 serię, to pewnie jej akcja będzie się działa w lecie, toteż studia Klaudii nam nie grożą.
Viv
PoczÄ…tkujÄ…cy
PoczÄ…tkujÄ…cy

Miejscowość: Kraków

Postprzez Aruna » Czw 12 Cze, 2008

Na pewno sie pojawi Czerepach
Przeczuwam ze w 4 serii bedzie duzo sie działo miedzy Wójtem a Czerepachem oj bedzie :)
"Język polski to najtrudniejszy język, zaraz po chińskim podobnież..." :) - Śp.Jan Japycz
Awatar użytkownika
Aruna
Moderator
Moderator

Postprzez Viv » Czw 12 Cze, 2008

Na pewno przez całą serię Japycz będzie usiłował Mich...Japyczową, jak ktoś słusznie zauważył, przekonać do zwiększenia tygodniowego limitu na alkohol, na co ta się oczywiście nie zgodzi, bo "Michałowa w takich sprawach to krótszej daty jak wiecznośc nie uznaje". Ale może ostatecznie uda się przekonać Solejuka do oranżady, czyli nowego kultowego wilkowyjskiego napoju :D. Zresztą, co by się nie działo, to i tak będzie fajne.
Ja ci dam, ty mi dasz, razem damy radÄ™
Viv
PoczÄ…tkujÄ…cy
PoczÄ…tkujÄ…cy

Postprzez miÅ‚y » PiÄ… 13 Cze, 2008

Kitty napisał(a):Cciekawe czy oranżada stanie się nowym nałogiem bywalców ławeczki?

Gdyby tak się stało byłaby to niepowetowana strata dla serialu. Toż to koniec świata, ławeczka prowadząca dialogi przy oranżadzie, idąc hipotetycznie dalej, wójt kajający się u spowiedzi przed bratem, wikary jako mąż który zlikwidował pijaństwo.
Witebski obrońcą cnót mieszkanek Wilkowyj, wszyscy trzeżwi i nawróceni?
Niech nic nie natchnie scenarzystów do takich pomysłów :-P
Ostatnio edytowany przez miły, Pią 13 Cze, 2008, edytowano w sumie 1 raz
miły
Uczestnik
Uczestnik

Miejscowość: warszawa

Postprzez Aruna » PiÄ… 13 Cze, 2008

miły napisał(a):Gdyby tak się stało byłaby to niepowetowana strata dla serialu. Toż to koniec świata, ławeczka prowadząca dialogi przy oranżadzie, idąc hipotetycznie dalej, wójt kajający się u spowiedzi przed bratem, wikary jako mąż który zlikwidował pijaństwo.
Witebski obrońcą cnót mieszkanek Wilkowyj, wszyscy trzeżwi i nawróceni?
Niech nic nie natchnie scenarzystów do takich pomysłów

Dokładnie Miły masz racje to co napisałes
Ale gdyby tak sie stało to moim zdaniem Ranczo zamiast wybic sie w góre ,to-jak to mowi powiedzenie "zeszło by na psy" wiec przykre by sie to zrobiło ale na pewno tak nie bedzie wiec głowa do góry :)
Awatar użytkownika
Aruna
Moderator
Moderator

Postprzez Viv » Sob 14 Cze, 2008

Oczywiście macie rację, gdyby stały się takie rzeczy jak wyżej wymienione, to "ranczo" stałoby się rozlazłe... Wydaje mi się tylko, że zarówno ławeczka, jak i wikary i Michałowa jeszcze nie powiedzieli ostatniego słowa w kwestii picia :) Pożyjemy, zobaczymy
Viv
PoczÄ…tkujÄ…cy
PoczÄ…tkujÄ…cy

Postprzez pawcio27 » Sob 14 Cze, 2008

A według mnie czwarta seria rozpocznie się wyborami które wójt przegra a wygra Czerepach. I tak zacznie sie walka o stołek która ostatecznie zakończy się wygraną wójta a Czerepach pójdzie siedzieć.
pawcio27
PoczÄ…tkujÄ…cy
PoczÄ…tkujÄ…cy

Miejscowość: POLAND
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 1 raz

Postprzez Viv » Sob 14 Cze, 2008

Odnośnie Czerepacha, to zastanawiam się tylko jak on wybrnie z tej afery która miała miejsce w trzeciej serii. W końcu Czerepach uciekł po poełnieniu bardzo poważnego przestępstwa, teoretycznie powinien być aresztowany od razu jak się pojawi. Ale skoro ma się przewijać przez cał aczwartą serię, to scenarzyści znaleźli jakąś furtkę dla niego.
Viv
PoczÄ…tkujÄ…cy
PoczÄ…tkujÄ…cy

Następna

Szybka odpowiedź