Dla mnie ostatni odcinek Rancza to zamknięcie pewnego okresu w moim życiu. Kiedy serail ten zaczynał swoje emitowanie miałem 14 lat. W proroczych snach nie myślałem, że my widzowie tak pokochamy Lucy oraz innych bohaterów w nim występujących. Chciałbym podziękować wszystkim aktorom, którzy byli zaangażowani w ten projekt. Szczególny hołd składam Leonowi Niemczykowi, który zagrał ostatnią swoją rolę, a którego nie ma już wśród nas
Szczególnie dziękuję pani Ilonie Ostrowskiej za wykreowanie Lucy Wilskiej. Gdyby nie Pani nie pokochałbym tak Rancza jak pokochałem. Chciałbym kiedyś w swoim życiu spotkać tak wspaniałą kobietę jak Pani
Panu Cezaremu Źakowi również należą się serdeczne podziękowania bo zagranie dwóch odmiennych charakterów nie było takie proste.
Tak naprawdę dziękuję wszystkim.
Jeżeli chodzi o V serię to jestem jak najbardziej za ale dajmy sobie i aktorm trochę więcej czasu, nabierzmy do tego dystansy i cierpliwie czekajmy na dalsze posunięcie producentów bo coś czuje że nie skończy się tylko na V serii ale pożyjemy zobaczymy