Odcinek 44: Polityka i czary

Forum poświęcone czwartej serii Rancza. To odpowiednie miejsce na wszelkie dyskusje dotyczące czwórki.

Jak oceniasz 44 odcinek pt. Polityka i czary?

bardzo dobry
43
90%
średni
4
8%
słaby
1
2%

Razem głosów : 48

Odcinek 44: Polityka i czary

Postprzez admin » Pią 06 Mar, 2009

Ranczo odc. 44 - Polityka i czary

Wójt nie dowierza technice manipulacji. Czerepach postanawia mu udowodnić jej skuteczność. Zakłada się z wójtem, że uwiedzie księgową, panią Lodzię. Ksiądz nakłania Lucy, żeby kandydowała przeciwko wójtowi, który tumani wyborców wykorzystując do tego najnowsze techniki perswazji. Namawia ją również miejscowa znachorka. Lucy zgadza się kandydować. W swoim programie popiera wymianę doświadczeń między pokoleniami. Młodzież ma uczyć starszych posługiwania się najnowszymi technikami. Okazuje się jednak, że starsi młodym niewiele mają do przekazania. Ich doświadczenia nie są przydatne w szybko zmieniającym się świecie. Tymczasem Kusy próbuje odnaleźć się w niełatwej roli ojca i partnera kobiety kandydującej na urząd wójta. Wilkowyjskie kobiety interesu: Więcławska, Hadziukowa i Solejukowa, zawiązują spółkę. Razem będą lepiej sobie radzić na europejskim rynku. Solejukowa wnosi do tego interesu cenne umiejętności, o które nikt jej do tej pory nie podejrzewał. (TVP)
Ostatnio edytowany przez admin, Wto 06 Paź, 2009, edytowano w sumie 1 raz
Pomocniczym źródłem utrzymania Forum Ranczersów są reklamy. Uszanuj ich obecność i nie blokuj ich wyświetlania.
Awatar użytkownika
admin
Ekspert
Ekspert

Obrazki: 215
Miejscowość: M@zowsze
Podziękował : 203 razy
Otrzymał podziękowań: 152 razy
Pochwały: 1
Numer GG: 33863309

Reklama

Postprzez goblin2 » Nie 29 Mar, 2009

Odcinek całkiem całkiem.Rozbrajały mnie zaloty Czerepacha do Lodzi.Ciekawe co z tego wyjdzie.Jak to mówi polskie przysłowie mówi:"Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie".Kto wie,może Czerepach zakocha się w Lodzi.Jeśli chodzi o motyw Lucy i jej kandydatura na wójta,to uważam,że przyniesie to wiele ciekawych zawirowań w Wilkowyjach,ale nie sądzę aby Lucy nim została.Wtedy Wilkowyje nie będą już takie same jak są,kiedy wótem jest Kozioł.Ciekawa jestem do jakich sztuczek ucieknie się Wójt wraz z Czerepachem,aby popierwsze oczernić Lucy wśród mieszkańców i oczywiście aby poraz kolejny zostać wybranym na kolejną kadencję.Szykuje się wiele ciekawych wątków.
Awatar użytkownika
goblin2
Stały bywalec
Stały bywalec

Miejscowość: Biała Podlaska
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez Kamikadze777 » Nie 29 Mar, 2009

Najlepszy moment to jak Lucy spróbowała sztuczki i Solejukowa z Więcławską spadły . Należy także wspomnieć o moim ulubionym bohaterze Solejuku który rozwija się na ławeczce jako aktor dramatyczny. :hihi:
Kamikadze777
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Zagórz

Postprzez Paulina » Nie 29 Mar, 2009

WILKOWYJSKI KSIĄŻE FILIP :) I WIEDŹMA
super odcinek zresztą jak każdy inny sztuczka Lucy z potykaniem były świetna... no i jej mina kiedy Solejukowa mówiła biegle po angielsku :eek:

Poza tym świetne metody uwodzenia w wykonaniu Czerepacha... (może by tak powstała Polska wersja "Szkoły uwodzenia" oczywiście z Czerepachem w roli głównej).

Pietrek i Jola po prostu koncertowo się spisali scena z fankami i autografami :lol-above: ODCINEK NAPRAWDĘ ŚWIETNY I WSPANIAŁY :clap:
no i wiemy jak się mówi na męża kobiety-wójta....

"wiedźma wiedźme zawsze pozna..."
Awatar użytkownika
Paulina
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Kargowa
Numer GG: 5508941

Postprzez Justyna -:-) » Nie 29 Mar, 2009

Bardzo,bardzo fajny odcinek.Zaskoczył mnie miło. :]
Najfajniejsza była scena z czarami Lucy...Albo gdy Czerepach uwodził Lodzię... :D
Fajna była też scena z Wioletką i Stasiem.Albo gdy Hadziukowa, Solejukow i Więcławska założyły spółkę....Jak zwykle dużo humoru i nowości.
Tylko tego Solejuka mi szkoda;(Ale kompani z ławeczki nie zapomną o koledze "od Mamrota"tak myślę...
pozdrawiam! :)
Ostatnio edytowany przez Justyna -:-), Nie 29 Mar, 2009, edytowano w sumie 1 raz
Justyna
Awatar użytkownika
Justyna -:-)
Elitarny uczestnik
Elitarny uczestnik

Miejscowość: Giżycko

Postprzez katuska » Nie 29 Mar, 2009

Wilkowyjski Książe Filip chyba zaczął coś przeczuwać, Czerepach się trochę wygadał. Zresztą ciekawe jak potoczą się dalej losy Czerepacha - czy Lodzia przejrzy? Czy Czerepacha nie zawiodą techniki, jakie stosuje?
Wątek Staśka i Wioletki - biedna Wioletka, nie tak to sobie wyobrażała :) Ale przynajmniej się nie nudzi.
Ksiądz pędzący do Lucy i pchający wózek w tej obfitej sutannie, Solejukowa mówiąca po angielsku (nie spodziewałam się, że aż tak odbrze jej to idzie!), wiele było 'kąsków' w tym odcinku. Bardzo mi się podobał.
katuska
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

[Ranczo4] Gdzie się podziała tamta ławeczka...

Postprzez admin » Nie 29 Mar, 2009

W moim odbiorze, ten odcinek był za bardzo "przegadany", a nawet pokusiłbym się o stwierdzenie, że był usypiający :bored: Parafrazując słowa szlagieru Wojtka Gąssowskiego chciałoby się powiedzieć: gdzie się podziała tamta ławeczka, niezapomniana... Panowie scenarzyści! Nie idźcie tą drogą (w piątej serii)! :thumbdown:
Ostatnio edytowany przez admin, Nie 29 Mar, 2009, edytowano w sumie 1 raz
Pomocniczym źródłem utrzymania Forum Ranczersów są reklamy. Uszanuj ich obecność i nie blokuj ich wyświetlania.
Awatar użytkownika
admin
Ekspert
Ekspert

Obrazki: 215
Miejscowość: M@zowsze
Podziękował : 203 razy
Otrzymał podziękowań: 152 razy
Pochwały: 1
Numer GG: 33863309

Postprzez Paulina » Nie 29 Mar, 2009

katuska napisał(a):Wilkowyjski Książe Filip chyba zaczął coś przeczuwać

mi też się tak zdaje... przeczuwa,że Czerepach zaczyna nieuczciwie grać wobec Lucy i pewnie stąd te fałszywe oskarżenie o którym jest mowa we wszelkich zapoweidziach Ranczo4
Awatar użytkownika
Paulina
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Kargowa
Numer GG: 5508941

Postprzez Kamikadze777 » Nie 29 Mar, 2009

Adminie masz rację a parafrazując P.Szczepanika można napisać:

Gdzie się podziała tamta ławeczka niezapomniana,
Czterech kolegów co wypijają mamrota z rana,
Gdzie się podziały ich przemyślenia czasem głupawe,
I sytuacje gdy ktoś ze śmiechu gryzł sobie trawę. :D
Kamikadze777
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Zagórz

Postprzez Janek Sz. » Nie 29 Mar, 2009

Witam wszystkich:)

Rzeczywiście, Kusy jest sprytny i zawsze potrafił demaskować różne intrygi wójta:) Tym razem wyczuł Czerepacha. Ale inna myśl przyszła mi do głowy:) Jak myślicie, czy to wszystko nie zmierza w kierunku zwycięstwa w wyborach nie Lucy, ale właśnie Kusego:)? To byłoby piękne:D Przecież to byłby najlepszy ze wszystkich wójtów:D
Janek Sz.
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Lubelskie

Postprzez c3po » Nie 29 Mar, 2009

Niby odcinek miał 45 minut, ale przeleciał tak szybko jakby trwał tylko 15.
Ciekawi mnie czy mężczyźni a zarazem bywalcy ławeczki, śladem swoich żon (oprócz Więcławskiego, któremu się dobrze powodzi) także zrobią jakąś spółkę.
Ciekawi mnie tylko jak to z tymi czarami. Czy Lucy bedzie czarować i wygra na wyborach?
Jednak najśmieszniejsza scena była z Pietrkiem i jego fankami. Ach, ten zielonowłosy Patryk :]

Niech mi ktoś powie co się dzieje ze Stachem? Nie ma go już od 2 odcinków. W ogóle Ranczo bez ławeczki to jak Mamrot z samą butelką...
http://www.pajacyk.pl/ Pokaż, że zależy Ci na innych
Może kawy?
Awatar użytkownika
c3po
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Dolny Śląsk
Numer GG: 0

Postprzez Mikołaj » Nie 29 Mar, 2009

Odcinek SUPER! Kolejny jest 10x lepszy!
Image
Awatar użytkownika
Mikołaj
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Poznań

Postprzez pauli890 » Nie 29 Mar, 2009

No odcinek był jak zwykle świetny! Najbardziej rozbawił mnie Stasiek, który stara się dla Wioletki i zupełnie mu to nie wychodzi...
Poza tym bardzo ciekawią mnie wybory... Porażka Lucy? Niemożliwe... Ona zawsze osiąga swój cel... Bynajmniej tak dotąd było i jeśli teraz to zmieniłoby się to już nie można mówić o tej samej Amerykance jaką była dotychczas :(
"...wiedźma wiedźmę zawsze pozna..."
Awatar użytkownika
pauli890
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Gugała » Pon 30 Mar, 2009

Tradycyjnie wysoki poziom.
Mnie osobiście ten odciniek podobał się najbardziej z dotychczas pokazanych (z 4serii). Czerepach w najwyższej formie, Lodzia - REWELACYJNA :lmao: , policjant Stasiek i Wioletka - kończą się pomysły? - myślę, że Stasiek nie powiedział jeszcze ostatniego słowa...
Tylko ławeczka nam podupada ^^" aż starch pomyśleć co będzie dalej z biednym Solejukiem!
Gugała
Gugała
Starszy uczestnik
Starszy uczestnik

Miejscowość: Płock

Postprzez uki_charmed » Pon 30 Mar, 2009

Podtrzymuję to co napisałem ostatnio: KOLEJNE ODCINKI SĄ CORAZ LEPSZE. Wczoraj otrzymałem chyba koronny dowód o moim uzależnieniu od "Rancza". Mimo choroby wygramoliłem się z łóżka żeby nie przegapić odcinka :] I jak już powiedziałem odcinek był świetny. Czerepach amant, wilkowyjski książe Filip, Lucy wiedźma no i szprechająca Solejukowa. Najlepszy tekst (wolne tłumaczenie): "Ojciec dzieciuszkom z angielskim nie pomoże bo nawet z polskim ma problemy" :hihi: No i miny Więcławskiej i Hadziukowej na wieść, że Solejukowa w miesiąc włoskiego się nauczy. Nie zdziwię się jeżeli w następnym odcinku Solejukowa po włosku będzie mówiła :)

Jeżeli miałbym przyznać ocenę o byłaby taka: 1000000000000000/10 :)
Awatar użytkownika
uki_charmed
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlemin

Postprzez axell » Pon 30 Mar, 2009

No nie wiem … Może się czepiam, ale amerykańskie brzmienie angielskiego u Lucy, brzmiało mi jakoś fałszywie. A tak na prawdę to w ogóle mi nie brzmiało. W pierwszej serii Ilona tylko grała angielskie dialogi, natomiast sama jeszcze nie mówiła w tym języku. I ten twardy amerykański akcent był słyszalny. Natomiast teraz już mówi i zna angielski. I tu chyba leży problem - w scenie dialogu z Solejukową, Ilona przestała grać a zaczęła mówić po angielsku, ale w wersji europejskiej. Stąd brak tak charakterystycznego akcentu ludzi z za oceanu. Michał pisze, że odcinek trochę przegadany. Może i racja, ale utrzymywanie wysokiego tempa cały czas, też bywa męczące i obniżenie poziomu emocji w jakimś odcinku ma sens. Odcinek sprawił mi dodatkową przyjemność, bo przypomniał chwile spędzone w Sokulach, kiedy ekipa kręciła zdjęcia.
axell
Moderator
Moderator

Miejscowość: Łódź
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Postprzez rai » Pon 30 Mar, 2009

Witam,

a mnie po raz pierwszy najzwyczajniej w świecie żal było Solejuka...że się nie z kim napić. To po raz kolejny potwierdza znaną, acz zapomnianą prawdę, że człowiek to istota społeczna :)
Poza tym Solejukowa władająca nieźle angielskim także dowodzi swoją skromną osobą, że na naukę nigdy nie jest za późno.

Wyrazy uznania dla scenarzystów, reżysera, aktorów i wszystkich, którzy zapewnili nam transformację do "wsi spokojniej, wsi wesołej"
"kto nas kocha - niech nas kocha,
a kto nas nie kocha - niech mu Bóg odmieni serce,
a jeśli nie może mu odmienić serca niech mu skręci nogę,
byśmy go poznali po utykaniu"
Awatar użytkownika
rai
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: mysiadło
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 26 razy
Pochwały: 2
Numer GG: 0

Postprzez Milek » Pon 30 Mar, 2009

Kolejny świetny odcinek. Stasiek znowy wzbudza emocje u Wioletki, ale chyba nie te co powinien. Lucy z pomocą czarów i księdza może zrzucić ze stołka wójta, dosłownie i w przenośni. A Kusy jak zwykle dostrzega jakiś problem, którego nikt by się nie domyslił (nawet Lucy). Solejukowa ponownie zadziwia swoimi zwolnościami językowymi (Więcławska: No i jak pani Lucy, mówi ona, to angielski jest? :] ). No i uwodziciel Czerepach. Ciekawe czy Lodzia dowie się o zakładzie wójta z Czerepachem.

Tylko brakowało mi trochę Stacha, no i Michałowej.

Szkoda też, że odcinek tak szybko zleciał :ehh:
ImageImage
Image

Jan Japycz: Widzi pani, jeśli przepis jest trochę nieżyciowy to trochę można...
Hadziuk: Trzeba uważać, żeby w alkoholizm nie popaść...
Awatar użytkownika
Milek
Moderator
Moderator

Obrazki: 92
Miejscowość: Lublin
Podziękował : 27 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy
Pochwały: 6
Numer GG: 5702875

Postprzez pmars92 » Pon 30 Mar, 2009

Przedmówcy już wszystko napisali normalnie rewelacja pani Lodzia, Violetka the best. :)
:ranczo:
pmars92
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Leszno

Postprzez Marszałek » Pon 30 Mar, 2009

Jestem pod ogromnym wrażeniem.Wszystko już napisali przedmówcy,ale dodam,że pani Lodzia,przeszła samą siebie.Rewelacyjny serial,który niech trwa i trwa. =D
gregor
Marszałek
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Leszno

Następna

Szybka odpowiedź