Odcinek 43: Agent

Forum poświęcone czwartej serii Rancza. To odpowiednie miejsce na wszelkie dyskusje dotyczące czwórki.

Jak oceniasz 43 odcinek pt. Agent?

Bardzo dobry, jak zwykle świetnie się bawiłem/am/
34
79%
Średni, przyjemny w odbiorze, ale mogło być lepiej
8
19%
Słaby, wyjątkowo wiało nudą
1
2%

Razem głosów : 43

Odcinek 43: Agent

Postprzez admin » Pon 02 Mar, 2009

RANCZO - ODC. 43 - "AGENT"

Po ślubie z Wioletką policjant Stasiek, na stanowcze żądanie swojej małżonki,
robi wszystko, żeby małżeńska rutyna nie zabiła ich gorącej miłości. Zaskakuje więc
żonę coraz to nowymi atrakcjami. Jest to jednak bardzo wyczerpujące zajęcie. Do wsi zostają dostarczone tanie komputery. Lucy nadzoruje ich montaż i sprzedaż po promocyjnych cenach. Czerepach roztacza przed wójtem sugestywną perspektywę odzyskania władzy w kolejnych wyborach dzięki technikom psychomanipulacji, programowania neurolingwistycznego i innym niezwykłym umiejętnościom, które on sam posiadł na kursie dla spin - doktorów. (TVP)

Zobacz zwiastun tego odcinka:

[wrzuta-film]http://www.wrzuta.pl/vid/file/ykZ1YbDv4k/ranczo_zwiastun_odc._43[/wrzuta-film]

Oglądaj: Cała nadzieja Wójta w Czerepachu?
Ostatnio edytowany przez admin, Wto 29 Wrz, 2009, edytowano w sumie 1 raz
Pomocniczym źródłem utrzymania Forum Ranczersów są reklamy. Uszanuj ich obecność i nie blokuj ich wyświetlania.
Awatar użytkownika
admin
Ekspert
Ekspert

Obrazki: 215
Miejscowość: M@zowsze
Podziękował : 203 razy
Otrzymał podziękowań: 152 razy
Pochwały: 1
Numer GG: 33863309

Reklama

Postprzez Justyna -:-) » Nie 22 Mar, 2009

Jak policjant zaskakuje Wioletkę,tak Ranczo coraz bardziej zaskakuje mnie swoją doskonałością.Jestem normalnie wniebowzięta...Wspaniały odcinek.Bardzo ciekawy,nie zabrakło humoru. ;) Bardzo podobała mi się scena w sklepie,gdy Jola przestraszona na potęge krzyknęła "..Ciociuuuuuuuuu..."-albo gdy Solejukowa zaczęłą biegle posługiwać się obcym językiem.Bardzo podobała mi się też scena ze Zbyszkiem i Klaudią,oraz gdy Lucy sprowadziła komputery.albo scena gdy Czerepach tłumaczył strategię wójtowi na przykładzie ryb;D
Ostatnio edytowany przez Justyna -:-), Nie 22 Mar, 2009, edytowano w sumie 1 raz
Justyna
Awatar użytkownika
Justyna -:-)
Elitarny uczestnik
Elitarny uczestnik

Miejscowość: Giżycko
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez goblin2 » Nie 22 Mar, 2009

Było kilka śmiesznych momentów(agent CBA i mina wójta,oraz jego strach przed wykryciem jego machlojek,szalejący posterunkowy i jego pomysły na "romantyzm,namiętności i porywy).Najbardziej zaskoczyła mnie Solejukowa.Ciesze się,że Kusy wrócił do swojego dawnego wcielenia.Rozbawiały mnie jego rozmowy z doświadczonymi ojcami,brakowało jeszcze,żeby do Solejuko poszedł po radę.Ogólnie oceniam odcinek jako dobry,nie porywający jak popszednie ale całkiem przyzwoity.
Awatar użytkownika
goblin2
Stały bywalec
Stały bywalec

Miejscowość: Biała Podlaska

Postprzez Marcin » Nie 22 Mar, 2009

A mi odcinek podobał się bardzo, jak dla mnie najlepszy ze wszystkich wyemitowanych z 4 serii. Wielki plusy za wątek Wioletki, a właściwie Violetki, bo tak napisał policjant, zaangażowanie Lucy w życie Wilkowyj, reakcja Joli w sklepie. Najbardziej ubawiłem się przy rozmowie Solejukowej z "zagranicznymi". Warto było zobaczyć reakcje wójta na nowego chłopka Klaudii. Oczywiście było kilka minusów, ale nie ma sensu ich wypisywać, bo po co :) . Troszkę brakowało mi pełnej ławeczki ale mam nadzieję że jeszcze usłyszymy jej bardzo podniosłe komentarze z pod sklepu. Bieg wydarzeń toczy się szybciej niż w pamiętnej pierwszej serii, ale cóż Wilkowyje ewoluują ;D.
Awatar użytkownika
Marcin
Moderator
Moderator

Miejscowość: Ryki / Sierskowola
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Numer GG: 6415181

Postprzez blada11 » Nie 22 Mar, 2009

Ranczo The best ever!!!!!
Każdy odcinek jak zwykle wspaniały... Kocham ten serial no i aktorów oczywiście. :)
blada11
Uczestnik
Uczestnik

Miejscowość: podlasie

Postprzez Jurek » Nie 22 Mar, 2009

I wróciliśmy do korzeni. Do tego co w pierwszych sezonach jest śmieszne, fajne, milutkie i cieplutkie, do tego na co czekam. Jeżeli o mnie chodzi to uważam że dobrze że zakończono wątki ciężkie: zdrad małżeńskich, przemijania i starości a zostało to za co najbardziej cenię ten serial i co myślę, daje mu ciepły, romantyczny, lekki, wesoły charakter dzięki czemu można się chociaż na chwilę oderwać od rzeczywistości
Ostatnio edytowany przez Jurek, Nie 22 Mar, 2009, edytowano w sumie 1 raz
SEZON NA SEZON, SEZON NA SEZON, (1 SEZON na rok)
Awatar użytkownika
Jurek
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Wilkowyje

Postprzez Aruna » Nie 22 Mar, 2009

Odcinek Extra :)
Najbardziej sie usmiałem gdy "Zagraniczni" byli w sklepie u Więcławskiej to była genialna scena
Ogolnie Odcinek był jak Extra :)
Normalnie nie mogę sie doczekac nastepnego odcinka, czym nas zaskoczy Ranczo za tydzien :)
"Piwo do Odebrania" - Wioletka :)
"Język polski to najtrudniejszy język, zaraz po chińskim podobnież..." :) - Śp.Jan Japycz
Awatar użytkownika
Aruna
Moderator
Moderator

Miejscowość: Mrągowo
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Postprzez Tuptuś » Nie 22 Mar, 2009

Toż ten serial do pełnej monotonii człowieka doprowadza :) Tydzień w tydzień trzeba się powtarzać - "Ranczo" rządzi :] Serialowe życie Staśka i Violetki to było to ! :lmao:
Tuptuś
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Wilczyska

Postprzez c3po » Nie 22 Mar, 2009

Dzisiejszy odcinek pokazywał, że Ranczo nie tylko śmieszy i poprawia humor. Można było zobaczyć wiele problemów, z którymi ludzie magą na codzień się zetknąć.
Mam tu na myśli Kusego i jego pierwsze problemy z macierzyństwem. Jednak miło było zobaczyć starającego się, młodego ojca chodzącego w poszukiwaniu rady i pomocy.

Bardzo jestem ciekaw konsekwencji działań Czerepacha. Tak jak wójt ma wielkie intencje, jednak nie wiadomo czy jego plan wypali. Mam cichą nadzieje, że Paweł Kozioł zostanie na swoim stanowisku, a Arek Czerepach będzie dobrze się spiwywał na swoim nowym stanowisku.
Bądź co bądź, ale wójt nawet na CBA ma jakiegoś haka. Ta scena przesłuchania na korytarzu była genialna, brawo panie wójcie! :clap:

Nie mógłbym nie wspomnieć o Stasiu policjancie, który okazał się być bardzo romantycznym człowiekiem. Nigdy nie pomyślałbym, że z niego taki szarmancki mężczyzna i że może być tyle sposobów na zdobycie serca kobiety. Czekam na więcej panie policjancie. Może kiedyś wykorzystam jeden z tych sposobów podrywania ^_^

Jednak brakowało mi trochę bywalców ławeczki. Fakt, było dużo Solejuka, z którym sceny zawsze są 'pierwsza klasa', aczkolwiek dwie krótkie sceny Pietrka i jedna Hadziuka to troche za mało. Zapomniałbym o Stachu, którego wogóle nie było w tym odcinku. Troche szkoda.

Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek :]
http://www.pajacyk.pl/ Pokaż, że zależy Ci na innych
Może kawy?
Awatar użytkownika
c3po
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Dolny Śląsk
Numer GG: 0

Postprzez Irenka » Nie 22 Mar, 2009

Niesamowite! Solejukowa wymiata, Stasiek przechodzi samego siebie, a Klaudia przywozi agenta CBA do domu! Panowie scenarzyści są genialni. Żal mi tylko Kusego, któremu już diabłów nie chcą kupować. Ale może, dla odmiany, zacząłby malować anioły?
Scenę w sklepie będziemy długo pamiętać (Ciociaaa! To chyba Niemce bo nic nie rozumiem + swoboda z jaką Solejukowa posługuje się dwoma obcymi językami jednocześnie). To chyba najśmieszniejszy moment tego odcinka. Ach, zapomniałabym o strategii wyborczej Czerepacha. Aż chciałoby się powiedzieć pod jego adresem: Geniusz!
I znów chyba obejrzę kolejny odcinek przed premierą.
"Z niczym nie należy przesadzać" - Kusy
Zapraszam: www.haniaj.blogspot.com
Awatar użytkownika
Irenka
Moderator
Moderator

Obrazki: 9
Miejscowość: Wielkopolska
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Numer GG: 3624182

Postprzez Goro » Nie 22 Mar, 2009

Czekałem aż w końcu zacznie się coś dziać w tym odcinku a tu odcinek się skończył!

Jeśli czytają to twórcy to Panowie i Panie idziecie w ZŁYM kierunku => to ma być przynajmniej tak mi się wydaje obraz Polaków a nie M jak Miłość!!!

Bez ławeczki to już nie to samo.
Kiedy teraz oglądam odcinek z pierwszej serii a przypomne sobie ten ostatni to nie do wiary, że to ten sam serial.

Mam nadzieje, że wszystko wróci do normy. Nie zabijajcie tego serialu!

Solejuk powiedziałby "Jak co dobrze jest to zawsze ***********" :thumbup:
Ostatnio edytowany przez Goro, Pon 23 Mar, 2009, edytowano w sumie 1 raz
Goro
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: z rancza

Postprzez Tengel2 » Pon 23 Mar, 2009

A tak była Wioletka ubrana gdy znalazła różę :)

Image Image
Per aspera ad astra!!!
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Tengel2
Moderator
Moderator

Obrazki: 16
Miejscowość: Bystrzyca Oławska
Podziękował : 327 razy
Otrzymał podziękowań: 116 razy
Pochwały: 4
Numer GG: 689643

Postprzez Ania » Pon 23 Mar, 2009

Magda była wtedy chora, ale dzielnie się trzymała :)
-Owszem, zyskałem - odpowiedział Lis. -Chociażby kolor zboża.
"Mały Książę"
Awatar użytkownika
Ania
Moderator
Moderator

Miejscowość: Jaworzno
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Numer GG: 0

Postprzez Mat91 » Pon 23 Mar, 2009

Odcinek fajny, zdolności lingwistyczne Solejukowej hoho miny Więcławskiej i Hadziukowej to było coś no i zakochany policjant... oby tak dalej :]
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Mat91
Ekspert
Ekspert

Obrazki: 1
Miejscowość: Kutno
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Pochwały: 3
Numer GG: 7472247

Postprzez Dragon » Pon 23 Mar, 2009

Ranczo jest Ranczo.... Geniusz!!!
Żyć z ludźmi i dla ludzi
Awatar użytkownika
Dragon
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Jasienica Rosielna
Numer GG: 2974016

Postprzez Gugała » Pon 23 Mar, 2009

Odcinek trzyma najwyższy poziom - czyli standard dla Rancza.
Jak zwykle bawiłem się bardzo dobrze :lmao: (zdolności lingwistyczne Solejukowej, rozmowa Wikarego z Solejukiem, dosłownie pojmowana "romatyczna" miłość policjanta Staśka do Wioletki, przedstawienie strategii wyborczej przez Czerepacha + reakcja Wójta, "CBA w domu Wójta", wywiad środowiskowy Kłusego na temat roli ojca...). Oj sporo tego było. Zabrakło tylko czegoś, co moim zdaniem (pewno zdaniem nas wszystkich) stanowi o największej sile Rancza - czyli... ŁAWECZKI. ^^"
Myślę jednak, że to tylko chwilowy przestój i wszystko wkrótce wróci do normy (w innym przypadku biedny Solejuk wpadnie nam w jakąś głęboką depresję ;D ).

Pozdrawiam,
Ostatnio edytowany przez Gugała, Pon 23 Mar, 2009, edytowano w sumie 1 raz
Gugała
Gugała
Starszy uczestnik
Starszy uczestnik

Miejscowość: Płock

Postprzez krzysiu94 » Pon 23 Mar, 2009

Fajnie że znowu czerepach występuje! :D
Awatar użytkownika
krzysiu94
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Opole

Postprzez sewer1412 » Pon 23 Mar, 2009

Odcinek 100 razy lepszy od poprzedniego. Super!
[b]Michałowa[/b] - Przynieść jeszcze klopsików?
[b]Proboszcz-[/b] Co? O masz! No zagadałem się z Michałową i zjadłem
[b]Michałowa[/b] - No i bardzo dobrze
[b]Proboszcz[/b] - No i schudnij tu człowieku. Ale bardzo dobre, bardzo dobre
sewer1412
Uczestnik
Uczestnik

Miejscowość: Łuków
Numer GG: 13445079

Postprzez Martusiek » Pon 23 Mar, 2009

Czy ja wiem... Mi się poprzedni bardziej podobał, sama nie wiem czemu. Ten też był bardzo fajny: Solejukowa, CBA no i obowiązkowo Stasiek i Violetka. :lmao: Ale to by było na tyle. Odcinek dobry, ale gorszy od poprzedniego :]
Przyjaźń - wykorzystywanie, na które się wzajemnie godzimy ;)
Awatar użytkownika
Martusiek
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Mazury

Postprzez Bogna23 » Pon 23 Mar, 2009

Mnie z każdym odcinkiem 4 seria coraz bardziej się podoba! Ostatni odcinek tego dowodem – dla mnie rewelacja – i to scena za sceną! Przede wszystkim Solejukowa –scena w sklepie świetna – ale nie można też zapomnieć o scenie kiedy Lusy przyszła do Solejuków po pomoc – jak skutecznie przekonała swoich synów do pomocy, albo scena rozmowy z Kusym – że mąż w domu to w sumie niepotrzebny – a jak Kusy mówi, że jak by trzeźwy przychodził to może by był potrzebny i odpowiedź Solejukowej że to nie wie bo jej mąż to tego nie praktykuje! W ogóle rozmowy Kusego – zwłaszcza z Wójtem – Kusy pyta jaki miał wpływ na to że Klaudia to taka fajna dziewczyna o Wójt odpowiada, że przecież widać że żadnego .... jakoś geny się musiały pomieszać. I tak można wymieniać bez końca – nowy narzeczony Klaudii, Czerepach w pełnej krasie – ten tupecik jak by mu trochę urósł, zaangażowana Lusy, przejęty Kusy szuka nowego zajęcia! Została jeszcze ławeczka – dużo tu pisano że jej nie było – ale ona jest tylko się zmienia – przecież rozmowa Solejuka z Wikarym – pierwszej klasy, a pozostali bywalcy – przecież Hadziuk mówi, że całkiem pić nie przestali tylko teraz będą od czasu do czasu po pracy – widać dużo się zmienia w Wilkowyjach! Na koniec perełka odcinka – młodzi małżonkowie – zobaczyliśmy Policjanta w pełnej krasie – nie wiedziałam że ma tatuaże ;) i ta pełna zgodność – Wioletka płacze, że wszystko się skończyło, że nie będzie romantycznie, nie będzie porywów, a nasz dzielny policjant....porywa Wioletkę na romantyczną kolację!!! :)
Awatar użytkownika
Bogna23
Moderator
Moderator

Miejscowość: Podkarpacie
Podziękował : 26 razy
Otrzymał podziękowań: 54 razy
Pochwały: 7

Następna

Szybka odpowiedź