Co o tym sądzicie? Czekam na komentarze z Waszej strony
Pozdrawiam!
Silver

przekonał się o tym wójt w niedzielnymn odcinku. Postać Babki dodaje Ranczu trochę magiczny i taki trochę baśniowy charakter, przecież dzisiaj nawet w dużych miastach ludzie wierzą we wróżki i jasnowidzów, zostawiając u nich często fortunę. A taka Babka- Zielarka, która wie "co na co" zawsze pomoże, uleczy, doradzi. Co do jej "czarów" jak to nazwałeś to każdy może mieć swoją tajemnicę, Lucy się o tym przekonała i umie te sztuczki wykorzystać w praktyce
(brawo Lucy!!!) i ja w tym nie widzę nic złego.

Postać babki, jej czary wnoszą do serialu pewną nowość i świeżość ...

silver napisał(a):Cieszy mnie wysoki poziom Rancza, który potwierdzają kolejne odcinki, coraz to nowsze, śmieszne sytuacje, a także ważne, życiowe i moralizujące przesłanki. Cieszy mnie atmosfera oraz może trochę M i i stereotypowe ukazanie współczesnych Polaków, co składa się na sympatyczny obraz. Dziwi mnie tylko JEDNO: że scenarzyści posunęli się może trochę,za daleko, nadając Babce dziwne moce.. Dlaczego.. Wg mnie to psuje klimat Rancza i sprawia że ten świat REALNY, codzienny, oddala się... A z nim to, co w tym serialu najważniejsze. Ale to tylko moje zdanie.
Co o tym sądzicie? Czekam na komentarze z Waszej strony
Pozdrawiam!
Silver

kati napisał(a):A mi się tam babka podobaNadaje uroku dla rancza

Bogna23 napisał(a):Nie podobał mi się tylko ten wątek, gdzie w magię została wmieszana Lusy - owszem scena z upadkiem Solejukowej była zabawna - ale to już troszkę właśnie takie magiczne sztuczki co w sumie moim zdaniem nie było potrzebne - ale skoro było to trudno - nie zepsuło mi to i tak odbioru Rancza!
i za każdym razem wywołuje uśmiech
nie ważne dla mnie było że to trochę mało prawdopodobne, by mieć "taką magię", ale scena sama w sobie jest śmieszna

qwerty napisał(a):Oczekuję po tym serialu jak największej realistyczności.
a tutaj są troche przejaskrawione. I to mi się w tym serialu tak bardzo podoba.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość