Odcinek 3 ''KsiÄ…dz z inicjatywÄ…''
Okazuje się, że obietnica dokonania remontu to jedno, a realizacja to drugie. Podobnie jest z ofertą Lucy gotowej nauczać angielskiego w szkole – entuzjazm dyrektorki, która o anglistę walczy od kilku lat, rozbija się o zakaz wójta. Ksiądz zgadza się na złość bratu, by nauka angielskiego odbywała się w salce parafialnej. Duchowny i Kusy doprowadzają też do realizacji obietnicy remontu, choć wydawało się to niemożliwe.
Obsada aktorska: Leon Niemczyk (Japycz), Cezary Żak (Wójt/Ksiądz), Paweł Królikowski (Kusy), Ilona Ostrowska (Lucy Wilska), Piotr Pręgowski (Patryk Pietrek), Grzegorz Wons (Więcławski), Violetta Arlak (Halina Kozioł, żona wójta), Ewa Kuryło (dyrektorka szkoły), Dorota Chotecka-Pazura (Więcławska), Marta Lipińska (Michałowa, gospodyni księdza), Sylwester Maciejewski (Solejuk; w napisach imię: Maciej), Jędrzej Cempura (Marianek Solejuk), Maciej Stolarczyk (chłopiec)

kilka lat temu oglądałem to dosyć często z tego co pamiętam to po 2 latach mi się znudziło tydzień temu obejrzałem kawałek odcinka i normalnie zanudziłem i musiałem wyłączyć tv

Bo szczerze mówiąc to nie potrafię sobie tego nawet wyobrazić! A ksiądz wściekły na Marianka też był genialny!
Nowości