OglÄ…damy razem RANCZO

Ranczo to miejsce, gdzie ogólnie dyskutujemy o serialu, śmiesznych dialogach, serialowych wpadkach, komentujemy odcinki. Znajdziecie tu także streszczenia poszczególnych odcinków.

OglÄ…damy razem RANCZO

Postprzez bonka » Pon 29 Sty, 2007

Czyż nie mam racji, że miło razem pooglądać Ranczo? A teraz dzięki wspaniałomyślności TVP mamy możliwość regularnego oglądania pierwszej serii naszego serialu :) Świat jest piękny :D

Tak więc otwieram wątek przeznaczony na bieżące dyskusje o Ranczu. Do tej pory nie mieliśmy takiej możliwości żeby na świeżo porozmawiać sobie na forum, podyskutować, a teraz mamy.
Tym bardziej uważam wątek za potrzebny, że dołącza do nas nowe grono Ranczersów.
Zapraszam tutaj po każdym odcinku :) i nie tylko oczywiście ;)
http://img88.imageshack.us/img88/7730/userbar557462kn9qx5.gif

"Z miłości porzucił mnie... to kretyn..."

"Na miłość nigdy nie jest za późno, za to na samotność, zawsze jest za wcześnie."
Awatar użytkownika
bonka
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Serce Kaszub :)
PodziÄ™kowaÅ‚ : 0 raz
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 0 raz

Reklama

Postprzez zbycho » Pon 29 Sty, 2007

No to ogladajmy

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

To scenki z dwóch pierwszych odcinków,zamiast komentarza
Bo nawet gdy się boisz,to boisz się Ty.I nawet jeżeli cię pocieszają,że nie ma się czego bać,to i tak sie boisz.
To jest Twój strach.Nikt tego za ciebie nie poczuje
.
Awatar użytkownika
zbycho
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Wilkowyje
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 2 razy

Postprzez macphisto » Pon 29 Sty, 2007

uwielbiam scenę w krórej wójtowa demoluje sypialnię, bojąc się jęków, leżałam ze śmiechu ;D
http://www.macphisto.fbl.pl

We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars. But we won't.
Awatar użytkownika
macphisto
Osobowość forum
Osobowość forum

Miejscowość: Saalfeld/Warsaw
PodziÄ™kowaÅ‚ : 21 razy
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 9 razy
Pochwały: 2
Numer GG: 9905210

Postprzez bonka » Pon 29 Sty, 2007

Dla mnie mistrzowska jest scena kiedy Ksiądz po raz pierwszy odwiedza Lucy. Kiedy mówi o pomocy itd. A lucy na to, że jej pan Kusy pomaga i pan Więcławki pomaga, to nie może jeszcze od Księdza tego wymagac'. Bombowe!

"Na miłość nigdy nie jest za późno, za to na samotność, zawsze jest za wcześnie."
Awatar użytkownika
bonka
Ekspert
Ekspert

oglÄ…damy razem Ranczo

Postprzez shy Ann » Pon 29 Sty, 2007

Zabawna w 2-gim odcinku jest też ta scena, kiedy Więcławski mówi Jerry'emu o tym, że dworek jest nawiedzony przez duchy. Wtedy opowiada Amerykaninowi o śmiałku, który po próbie spędzenia w dworku nocy z duchami, został znaleziony rano na trawniku całkiem osiwiały :D

Nieżle uśmiałam się przy tej scenie, w której po przepychance wójt i ksiądz zastygają w specyficznej pozie, gdy przed kościołem pojawiają się parafianie albo przy tej, w której pleban podczas wizyty u Lucy stwierdza,że wśród bliżniaków dwujajowych, zawsze jeden jest niewydarzony Skąd my to znamy ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Więcej spojrzeń Kusego spod grzywki, serwuple!!!

Japycz+Pietrek+Hadziuk=JTTPT [Jedyne Takie Trio Podsklepowych"Trębaczy":)]
shy Ann
Uczestnik
Uczestnik

Miejscowość: stolica Wlkp.

Postprzez zbycho » Wto 30 Sty, 2007

Bywają,dlatego moja uwaga była w formie żartu. ;-)
A skoro już piszę to mam cos dla nowosza
Image
Bo nawet gdy się boisz,to boisz się Ty.I nawet jeżeli cię pocieszają,że nie ma się czego bać,to i tak sie boisz.
.
Awatar użytkownika
zbycho
Ekspert
Ekspert

Postprzez zbycho » Wto 30 Sty, 2007

Jeśli chodzi o panią Magdę to jest coś i tutaj
.
Awatar użytkownika
zbycho
Ekspert
Ekspert

Postprzez singri » Wto 30 Sty, 2007

mnie osobiście rozwala sposób, w jaki kusy "załatwił" wójta w 2 odcinku... Jak wychodził, taki uśmiechnięty... ja jedna w całym domu wiedziałam z czego się śmieje.
"Jezus Mario... Wracałam od ślubu z trupem w bagażniku!" Joanna Chmielewska "Przeklęta bariera"
Awatar użytkownika
singri
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: stolica

Postprzez bonka » Wto 30 Sty, 2007

Mi się aż serce ścisnęło, kiedy patrzyłam na wilkowyjskie lato, czy też późną jesień. Wszystko zielone, słoneczko świeci. Ech jak ja lubię wiosnę.

Awatar użytkownika
bonka
Ekspert
Ekspert

Postprzez lena » Åšro 31 Sty, 2007

bonka napisał(a):Mi się aż serce ścisnęło, kiedy patrzyłam na wilkowyjskie lato, czy też późną jesień. Wszystko zielone, słoneczko świeci. Ech jak ja lubię wiosnę.

Jedna z rzeczy, za którą uwielbiam Ranczo, to właśnie to, że tam zawsze świeci słońce. W zeszłym roku w czasie egzaminu przypomniała mi się piosenka z serialu, za oknem świeciło piękne słońce. Mało się nie poryczałam...
lena

Postprzez bonka » Nie 04 Lut, 2007

Uwielbiam ten tekst, kiedy Kusy spada z drabiny, Lucy się Go pyta "Ty coś piłeś", a Kusy "nie ma o czym mówić. To nie jest jakaś znana marka". Uwielbiam tą scenkę. I zaraz potem, kiedy Lucy rozmawia z WItebskim, a Kusy krąży dookoła. Genialne!
Bardzo też podoba się mi Katarzyna Żak jako Solejukowa. Wygląda bezbłędnie. Wspaniała charakteryzacja :)

Awatar użytkownika
bonka
Ekspert
Ekspert

Postprzez Madda » Nie 04 Lut, 2007

Mnie powalił tekst, że w Stanach to sami narkomanie, bo tam jest "prochybicja" :-D
Madda

Postprzez shy Ann » Nie 04 Lut, 2007

Zwróciliście uwagę na to, jak ksiądz szybko zmienił zdanie o Szymku Solejuku, gdy jego samolot wbił się w plebanową szklarnię? :evil: I jeszcze ten tekst dobrodzieja do Staszka : "Aresztuj to Luftwaffe" ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Kursujący w tę i z powrotem wzdłuż przyklombowego płotka zazdrosny Kusy, próbujący odciągnąć Lucy od spaceru z tym gogusiem Witebskim, to też niezapomniany widok

shy Ann
Uczestnik
Uczestnik

Postprzez Gosia » Pon 05 Lut, 2007

Za każdym razem kiedy widzę Witebskiego nasuwa mi się pytanie. Jak Jacek Kawalec ukrył tak głęboko ten swój nieodparty wdzięk? Był z nami na zjeździe w Mrozach i możecie mi wierzyć, że wdzięk ma ogromny. Jest przy tym bardzo sympatyczny. Wyglądał po prostu jak 100 000 dolarów. ;) Jak on to zrobił? :)
"Każdy i zawsze, jak sądzę, do czystej kartki papieru powinien zasiadać z pokorą, ale też i z odwagą, tylko świadomą ryzyka".

Robert Brutter
Awatar użytkownika
Gosia
Moderator
Moderator

Miejscowość: Warszawa
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 1 raz

Postprzez shy Ann » Pon 05 Lut, 2007

Niski męski głos, spojrzenie spod grzywki, pomysłowość, gotowość zmiany swojego życia dla ukochanej kobiety to kwintesencja Kusego :) Pawła Królikowskiego po prostu nie da się nie lubić :D A prywatnie wybitny aktor, niesamowicie inteligentny człowiek, czuły i kochający mąż i ojciec. Prawdziwy mężczyzna. Szkoda, że w dzisiejszych czasach takich jest niewielu :-?

shy Ann
Uczestnik
Uczestnik

Postprzez singri » Wto 06 Lut, 2007

Ja osobiście zwinęłam się wpół, jak Kusy pilnował Lucy w czasie rozmowy z Witebskim. Wziął młotek, przeniósł, wziął deseczkę, przeniósł, cały czas niue spuszczając oka z parki...

Ale wkurzona jestem, bo qgdy oglądalam trzeci odcinek, wrócili do domu moi bracia i o nic nie pytając przełączyli telewizor!!! I to kiedy?! "Pójdę już, na jutro ten kosztorys układać" Pamiętacie, rozmowa na ganku, za chwilę Lucy zagadnęła go o to wykształcenie, ale tego już nie widziałam! Zanim przeszłam do drugiego pokoju, doszli już do "Pójdę już, dobranoc"

:wsciekly: :mur: :wsciekly: :mur: :wsciekly:
"Jezus Mario... Wracałam od ślubu z trupem w bagażniku!" Joanna Chmielewska "Przeklęta bariera"
Awatar użytkownika
singri
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: stolica

Postprzez bonka » Nie 11 Lut, 2007

Mistrzowski tekst, z kolacja z Witebskim:
-Przychodzi tu i przychodzi
-Dzisiaj znowu przyjdzie. Zaprosiłam go na kolację
-A on nam po co na kolacji?
-Panu Kusy na nic, Pana nie zaprosiłam. To kolacja we dwóch a nie w trójkąt :D

A także :
-Żeby tylko Wójt nam piesków żadną francą nie zaraził, nie wiadomo czy szczepiony :D

Myślę, że po dzisiejszych odcinkach nowosz powinien byc' w miarę usatysfakcjonowany :)

Awatar użytkownika
bonka
Ekspert
Ekspert

Postprzez shy Ann » Pon 12 Lut, 2007

"Podchody" Staszka do Lucy albo sposób na wykurzenie Witebskiego z jej domu pod fałszywym pozorem poszukiwań polonisty przez Czerepacha-to był szczyt staśkowej inwencji :-D Nie wspomnę już o "głębi intelektu" jego policyjnych oczu w chwilach, gdy się nad czymś zastanawia ;)

Wójt "starający się" o pokąsanie go przez psy był żałosny i jednocześnie prześmieszny :mrgreen:

Podobała mi się też zabawna złośliwość Lucy podczas rozmowy z Kusym, gdy ten sięgał do kredensu po nalewkę;
-Lucy: Co to jest?
-Kusy: Nalewka z czarnego bzu. Postawi paniÄ… na nogi!
-Lucy: Za to pana przewraca :-D

No i Wilkowyjskieg Zjawiska Nadprzyrodzonego czyli Wioletki było troszkę więcej na ekranie ku uciesze Panicza N. :)
shy Ann
Uczestnik
Uczestnik

Postprzez Bogna23 » Pon 12 Lut, 2007

Dla mnie podobnie jak dla shy Ann najlepszą sceną są podchody naszego dzielnego Policjanta - jak biedny obrazowo opowiada że samotna kobieta ma swoje potrzeby....no i ten błysk w oku - jak Go Kusy uświadamia - że może jednak ma jakieś szanse u Lusy :)
Awatar użytkownika
Bogna23
Moderator
Moderator

Miejscowość: Podkarpacie
PodziÄ™kowaÅ‚ : 26 razy
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 54 razy
Pochwały: 7

Postprzez shy Ann » Pon 12 Lut, 2007

Mnie jeszcze rozbawiła ta scena, kiedy Wezół wyszedł ze swojego gabinetu razem ze znachorką, trzymając w dłoni ziółka, które od niej dostał :mrgreen: I ta uwaga wójta, że po "leczeniu" wilkowyjskiego doktorka jego pacjenci przechodzą pochorobowe komplikacje ;-) Takich lekarzy w naszym kraju niestety nie brakuje...
shy Ann
Uczestnik
Uczestnik

Następna

Szybka odpowiedź