Jak poznaliście Ranczo?

Ranczo to miejsce, gdzie ogólnie dyskutujemy o serialu, śmiesznych dialogach, serialowych wpadkach, komentujemy odcinki. Znajdziecie tu także streszczenia poszczególnych odcinków.

Jak poznaliście Ranczo?

Postprzez ooolllaaa8883 » Sob 16 Maj, 2009

Od którego odcinka oglądacie serial Ranczo? Jak go poznaliście?

Ja miałam wtedy ok. 6 lat. Pamiętam, że tata coś takiego do mnie powiedział:
Zobacz, Ola, tu jeden aktor gra dwie osoby!
Nie wiedziałam wtedy nic kompletnie o Ranczu, ale mnie zaciekawiło. Potem nie wiedziałam o której godzinie jest emitowane, ale nadrobiłam "zaległości" oglądając powtórki.

P. S. Był wtedy 2 odcinek I serii (chyba!)
Ostatnio edytowany przez ooolllaaa8883, Sob 16 Maj, 2009, edytowano w sumie 1 raz
ooolllaaa8883
Uczestnik
Uczestnik

Miejscowość: czerniewice
PodziÄ™kowaÅ‚ : 6 razy
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 0 raz
Pochwały: 1

Reklama

Postprzez blada11 » Sob 16 Maj, 2009

Ja z kolei kiedyś oglądałam pewien serial,była sobota godz.13-14 rok 2006 i spodobał mi się. Pamiętam jeszcze scenę z tamtego odcinka,jak Lucy wchodziła do sklepu i potem zaczęli rozmawiać o niej pijaczkowie.(był to 1 odcinek). Potem jak ten serial się skończył , zobaczyłam w programie tv jak się nazywa. Okazało się że to było Ranczo.
Od tamtej pory nie opuściłam ani jednego odcinka Rancza...
"Cholera i całą kuchnię mi zaświnił!"-Lucy
blada11
Uczestnik
Uczestnik

Miejscowość: podlasie
PodziÄ™kowaÅ‚ : 0 raz

Postprzez dziula » Sob 16 Maj, 2009

A ja jak jeździłam do babci w wakacje, to tam wszyscy oglądali. Na początku myślałam, że to jakis beznadziejny serial i tego nie oglądałam, ale pewnego razu sobie pomyślałam, że zobaczę co to takiego. Jak zobaczyłam, tak teraz oglądam każdy odcinek po 100 razy :ranczo:
Awatar użytkownika
dziula
Stały bywalec
Stały bywalec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Ania » Sob 16 Maj, 2009

Ja "Ranczo" widziałam od drugiego odcinka, bo choć sobie obiecałam, że będę oglądać go od początku, to zapomniałam o jego emisji :] Ale zakochałam się w tym serialu od pierwszego wejrzenia i tak już zostało. A forum znalazłam dopiero po roku podczas powtórek pierwszej serii i zakochałam się w forum. A później... to już sami wiecie.
-Owszem, zyskałem - odpowiedział Lis. -Chociażby kolor zboża.
"Mały Książę"
Awatar użytkownika
Ania
Moderator
Moderator

Miejscowość: Jaworzno
PodziÄ™kowaÅ‚ : 5 razy
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 11 razy
Pochwały: 1
Numer GG: 0

Postprzez Paulina » Sob 16 Maj, 2009

Ja ten dzień pamiętam jakby to było wczoraj, z początku nie oglądałam Rancza, nie interesowało mnie po prostu, aż do pewnego sobotniego popołudnia... Był to akurat pierwszy kwietnia 2006, byliśmu u babci w Jaromierzu, by jej pomóc w przygotowaniach do jakiejś uroczystości. Akurat w przerwie w sprzątaniu weszłam do dużego pokoju, gdzie był telewizor siedziałą tam już niestety moja nieżyjąca prababcia Ania :cry: oglądała Ranczo- powtórkę czwartego odcinka scena kiedy Kusy spadał z drabiny i tak usiadłam i zaczęłam oglądać z nią i nie żałuję... do dziś pamiętam ten moment, światło wpadające przez okno do pokoju, wyraz twarzy babci, nie do opisania, zawsze jak ją wspominam, przypomina mi sę ten moment... Potem zaczęłam nałogowo oglądać Ranczo, pamiętam jak kiedyś kłóciłam się z bratem o pilot, w rezultacie wyłączyłam prąd w całym domu, zaczęłam z tatą chodzić na szparagi, tam po paru dniach wszyscy już wiedzieli o tym że mają do czynienia z Ranczo-fanką. Tam też od ciotki dowiedziałam sie o śmierci prababci :cry: Na forum natrafiłam u kuzynów na urodzinach- nie miałam jeszcze wtedy komputera więc starałam sie pisywać gdzie się da, teraz nadrabiam wszelkie zaległości

ten post dedykuję mojej ŚP prababci Ani dzięki której trafiłam na Ranczo [*] [*]
Awatar użytkownika
Paulina
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Kargowa
Numer GG: 5508941

Postprzez yoanna » Sob 16 Maj, 2009

ja pojechałam do rodziny na majówkę, oni oglądali ranczo a ja z nimi, jak wróciłam do domu nadrobiłam zaległości i oglądałam dalej. pierwszy odcinek jaki oglądałam to ten w którym Kusy zaczyna sprzedawać diabły( nie pamiętam który numer ma ten odcinek)
Awatar użytkownika
yoanna
Elitarny uczestnik
Elitarny uczestnik

Miejscowość: z daleka

Postprzez Black_Diamond » Nie 17 Maj, 2009

Jak już ze trzy razy tutaj pisałam po raz pierwszy zobaczyłam Ranczo w kinie. Szłam z nastawieniem, że będzie to nudny, wcale nieśmieszny film o jakiejś pipidówie ( jak to Klaudia mówi) Ale spodobał mi się i to bardzo. Namówiłam rodziców, też poszli... Pewnego wieczora dwa, trzy tygodnie po wizycie w kinie siedziałam w pokoju, kiedy rodzice zawołali mnie, żebym przyszła do salonu, bo "Ranczo leci w TV." Pamiętam dobrze, był to odcinek "Rozwód z miłości" ( powtórki 2 serii). I tak każdego tygodnia zasiadałam przed telewizorem o dobrze znanej ranczersom porze :) Zaczęłam w internecie szukać jakiś informacji o seialu i wtedy trafiłam na forum. Z początku nie bardzo chciałam się rejestrować, ale zaczęłam czytać i na coraz więcej tematów miałam ochotę się wypowiedzieć. No i kiedy już uzyskałam swój login i hasło forum stało się moim (mogę to powiedzieć bez wahania) ulubionym miejscem w internecie.
Tak więc jestem już uzależniona od Rancza od półtora roku....nie żałuję i wcale nie zamierzam poddawać się kuracji odwykowej :ranczo:
"I tylko sny, szalone sny są tutaj jak wszędzie..."
Awatar użytkownika
Black_Diamond
Osobowość forum
Osobowość forum

Miejscowość: za górami, za lasami
PodziÄ™kowaÅ‚ : 2 razy
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 3 razy
Pochwały: 4

Postprzez MM » Pon 18 Maj, 2009

Po ostatnim Bożym Narodzeniu byłem u swojej cioci, namówiła mnie na obejrzenie "Rancza", była to powtórka ostatniego odcinka 2 serii, trafiłem dość pechowo bo w tym odcinku dzieją się pewne ważne rzeczy ;) ale zachęciłem się, później nadrobiłem zaległości i od jakiegoś czasu oglądam już na bieżąco.
Wilkowyje nie pomyje!
Awatar użytkownika
MM
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: Goleniów

Postprzez rai » Pon 18 Maj, 2009

Jak poznałam Ranczo ? Od pierwszego odcinka :) Siedziałam jak zauroczona i z niedowierzaniem patrzyłam na ekran telewizora... Dlaczego ? bo po prostu znam taką wieś... znam taką wieś, takie krajobrazy, słyszałam taki śpiew ptaków i przeżywałam letnie słoneczne poranki...
Ta sielskość polskiej wsi ukazana w serialu pozwoliła mi wrócić wspomnieniami do "tych pagórków leśnych, do tych łąk zielonych..." itd.
"kto nas kocha - niech nas kocha,
a kto nas nie kocha - niech mu Bóg odmieni serce,
a jeśli nie może mu odmienić serca niech mu skręci nogę,
byśmy go poznali po utykaniu"
Awatar użytkownika
rai
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: mysiadło
PodziÄ™kowaÅ‚ : 17 razy
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 26 razy
Pochwały: 2

Postprzez Milek » Wto 19 Maj, 2009

Musze przyznać, że dokładnie nie pamiętam od którego odcinka oglądam Ranczo. Na pewno nie od początku. Zdarzało się, że widziałem urywki pierwszych odcinków, ale jakoś (nie wiem teraz dlaczego) nie przyciągnęło mnie to. Pierwszą sceną z Rancza (miałem wtedy 12 lat), którą widziałem była rozmowa wójta z księdzem pod kościołem (chyba o angielskim Lucy na parafii - 2 odc.) Bardzo żałuje teraz, że nie wciągnąłem się w ten serial od pierwszych odcinków. Nałogowo zacząłem oglądać Ranczo bodajże od drugiej serii (wiosna 2007). Tak naprawdę jako ostatni z rodziny wciągnąłem się, ale chyba najmocniej. Później nadrobiłem pierwszą serię i oglądałem już w wielkim zainteresowaniem kolejne odcinki. Myślę, a nawet jest pewny, że uzależniłem się od Rancza, co wcale nie uważam za problem, przeciwnie - za zaletę. Wiedziałem, że muszę jak najszybciej zobaczyć Wilkowyje na własne oczy (jedna z objaw uzależnienia). Na razie byłem tylko dwa razy, ale planuję robić to częściej np. wycieczka na plan 5 i 6 serii, zloty, dożynki, odpusty, itd. Ranczo trochę zmieniło w moim życiu, ale raczej nie tylko w moim. Obecnie nie ma chyba w mojej rodzinie kogoś kto nie ogląda serialu wszech czasów.
ImageImage
Image

Jan Japycz: Widzi pani, jeśli przepis jest trochę nieżyciowy to trochę można...
Hadziuk: Trzeba uważać, żeby w alkoholizm nie popaść...
Awatar użytkownika
Milek
Moderator
Moderator

Obrazki: 92
Miejscowość: Lublin
PodziÄ™kowaÅ‚ : 27 razy
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 77 razy
Pochwały: 6
Numer GG: 5702875

Postprzez aaalinka » Nie 24 Maj, 2009

Ja też wiedziałam wcześniej - przeczytałam w jakimś tygodniowym programie telewizyjnym, że szykuje się dobry i oryginalny polski serial, więc zasiadłam do pierwszego odcinka z dużą ciekawością. Wciągnęło mnie od razu :) , chociaż tak w ogóle seriale mogą dla mnie nie istnieć, wolę sobie coś poczytać. Ale "Ranczo" jest serialem nietypowym, nie ma tutaj nic "na odwalonego", scenariusz i wszyscy wykonawcy są "z górnej półki". Ta produkcja była SKAZANA NA SUKCES!
Będę_walczyła_jak_lwica
Awatar użytkownika
aaalinka
Zaawansowany
Zaawansowany

Postprzez Justyna -:-) » Nie 24 Maj, 2009

Nie oglądałam Rancza od początku-ominęło mnie kilka odcinków.Wtedy jeszcze nie wiedziałam,że to taki świetny serial.Wciągnęła mnie ciocia u której wtedy nocowałam,od razu serial mi się spodobał,od tamtej pory nigdy nie opuściłam żadnego odcinka. :)
Justyna
Awatar użytkownika
Justyna -:-)
Elitarny uczestnik
Elitarny uczestnik

Miejscowość: Giżycko

Postprzez Tengel2 » Nie 24 Maj, 2009

O tym jak poznałem Ranczo jest napisane w artykule, który zamieściłem. Zapraszam do przeczytania :)
Per aspera ad astra!!!
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Tengel2
Moderator
Moderator

Obrazki: 16
Miejscowość: Bystrzyca Oławska
PodziÄ™kowaÅ‚ : 326 razy
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 116 razy
Numer GG: 689643

Postprzez Mat91 » Nie 24 Maj, 2009

Ja Ranczo zacząłem oglądać kiedy emitowane były powtórki I serii. Od razu polubiłem ten serial i tak juz zostało. Magia tego serialu jest fantastyczna :)
O forum dowiedziałem się troche pózniej, uważam że każdy kto uwielbia ranczo powinien tu zaglądać.
PS: Czekam na V seriÄ™ najlepszego polskiego serialu ostatnich lat :]
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Mat91
Ekspert
Ekspert

Obrazki: 1
Miejscowość: Kutno
PodziÄ™kowaÅ‚ : 3 razy
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 3 razy
Pochwały: 3
Numer GG: 7472247

Postprzez Julit » Nie 24 Maj, 2009

Ja Ranczo zaczęłam oglÄ…dać z nudów, a w telewizji akurat leciaÅ‚ ostatni odcinek drugiej serii, który tak mi siÄ™ spodobaÅ‚, że zaczęłam szukać informacji na temat „Rancza” i szybko nadrobiÅ‚am zalegÅ‚oÅ›ci. Do dzisiaj oglÄ…dam Ranczo i trudno mi oderwać siÄ™ od tej historii.
Awatar użytkownika
Julit
Starszy uczestnik
Starszy uczestnik

Miejscowość: Rybnik

Postprzez Jendrek » Nie 07 Cze, 2009

A Ja oglądam "Ranczo" od pierwszego odcinka czyli od samego początku;-) Generalnie nie przepadam za serialami lecz "Ranczo" przypadło mi do gustu, teraz pozostają tylko powtórki latem.
Jendrek
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

Postprzez Dirx97 » Czw 06 Sie, 2009

Ja poznałem Ranczo od pierwszych odcinków :) Nie oglądałem tylko pierwszego, bo jeszcze nie znałem Rancza (oglądałem coś takiego, jak przez mgłę pamiętam schowali jakiś sprzęt czy co :O sorka nie pamietam dobrze). Ale najbardziej mnie rozbawiała p. Michałowa (np. ksiądz: "Pani Michałowo!" a Michałowa "Co?!" albo "A co na obiad?" "Co innego!" :lmao:) kocham Ranczo ;)
Ostatnio edytowany przez Dirx97, Czw 06 Sie, 2009, edytowano w sumie 1 raz
Dirx97
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Wierzbanowa

Postprzez Ewa47 » PiÄ… 07 Sie, 2009

Ja zaczęłam oglądać Ranczo u koleżanki od odcinka w którym porwano Lucy. Podczas promowania nowego serialu nawet nie zwróciłam uwagi na nowy serial, gdyż nie lubię seriali. Też nie oglądałam wszystkich odcinków. Zainteresowałam się Ranczem dopiero po jesiennej powtórce w ubiegłym roku i też nie oglądałam pierwszych odcinków. Oglądając Ranczo pokochałam ten serial bo był inny, różnił się od pozostałych seriali. Wtedy kupiłam sobie 1 sezon i obejrzałam początek. Byłam zauroczona tym serialem i grą aktorów, a najbardziej pokochałam Lucy i Kusego. :puppyeyes:
Ostatnio edytowany przez Ewa47 PiÄ… 07 Sie, 2009, edytowano w sumie 2 razy
Ewa
Ewa47
Ekspert
Ekspert

PodziÄ™kowaÅ‚ : 63 razy
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 18 razy

Postprzez Wojtek18 » Nie 09 Sie, 2009

Ja dokładnie nie pamiętam, ale chyba widziałem reklamę w telewizji i pomyślałem, że to
może być fajne i postanowiłem, że będę oglądał. Na początku mój tato powiedział, że
Ranczo jest głupie, ale niedawno stwierdził, że jest fajne. Chyba trochę zaraziłem rodzinę
Ranczem.
Wojtek
Awatar użytkownika
Wojtek18
Ekspert
Ekspert

Miejscowość: Rusocin

Postprzez macphisto » Czw 20 Sie, 2009

Ja poznałam Ranczo pewnego wiosennego dnia, kiedy wróciłam od koleżanki. Leciał któryś z początkowych odcinków I serii. Wcześniej zachwalała go cała moja rodzina, ale nie chciało mi się wierzyć, że może Ranczo może być fajne, w końcu moja rodzina ogląda też m jak masakra więc...
Ale żeby wiedzieć o czym mowa , zasiadałam w tamten wieczór przed telewizorem i nie mogłam się nadziwić, że w tym kraju, w dzisiejszych czasach, można zrobić świetny serial. Najbardziej zaintrygował mnie Kusy. A później szukałam informacji o serialu i trafiłam na forum... :D
Ostatnio edytowany przez macphisto, Czw 20 Sie, 2009, edytowano w sumie 1 raz
http://www.macphisto.fbl.pl

We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars. But we won't.
Awatar użytkownika
macphisto
Osobowość forum
Osobowość forum

Miejscowość: Saalfeld/Warsaw
PodziÄ™kowaÅ‚ : 21 razy
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 9 razy
Pochwały: 2
Numer GG: 9905210

Następna

Szybka odpowiedź