Lubiani i nielubiani (ogólnie)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych bohaterach serialu i filmu Ranczo Wilkowyje. Opisy, zdjęcia, śmieszne cytaty. Zapraszamy do rozmów o mieszkańcach gminy Wilkowyje.

Postprzez Szymi » Nie 05 Cze, 2011

Nie jestem pewien czy taki temat jest na forum, bo widziałem tylko "lubiani i nielubiani" ale w poszczególnych seriach, a ten temat dotyczy całego "Rancza"

Skończyła się V seria Rancza, postanowiłem podzielić się z Wami moimi odczuciami.

Zauważyłem, że większość z Was ocenia postaci na podstawie charakteru, moralności itp.
U mnie jest odwrotnie, lubię postaci barwne, można nawet powiedzieć że lekko negatywne. Oceniam postać na postawie
tego czy mnie bawi, w końcu to serial komediowy :)

LUBIANE:

Wójt - Moja ulubiona postać. Lubię go za jego intrygi, oraz że ma podobny charakter i światopogląd do mojego.
Czerepach - lubię go za to samo co wójta, jednak trochę mnie rozczarował że dał się wplątać w małżeństwo ;-)
Ksiądz - nieraz bywa irytujący w swoich ocenach, jednak lubię go , szczególnie jak rozmawia z Michałową o jedzeniu;)
Michałowa - za to samo co ksiądz, lubię też jak podsłuchuje, specjalnie się z tym nie kryjąc :D oraz jak się sprzecza z księdzem
Hadziuk & Solejuk - moi ulubieni "ławeczkowicze", niezapomniany odcinek pt. "porwanie"
Duda - za to że jest karierowiczem, i że w poprzednich seriach był taki uległy wójtowi, co mnie strasznie bawiło ;-)
Klaudia - lubiłem te jej przemiany z I serii. W niej była postacią barwną , później coraz bardziej normalna.
Wezół - Śmieszył mnie bardzo jego brak wiary w możliwości medycyny :D
Halina - moja ulubiona kobieta w Wilkowyjach, trzyma męża krótko, fajne są jej "eksperymenty kulinarne" bądź jak kto woli "światowa kuchnia"
Kusy - najbardziej lubiłem go w II serii, jak diabły malował.
Weronka - za to że nie dała się zniewolić tradycyjnym poglądom Wilkowyjan i że nie robiła ze swojej ciąży tragedii, w przeciwieństwie do jej rodziców.
Solejukowa - typowa matka Polka. Świetny akcent. Wielkie brawa dla Pani Żak.

to chyba tyle, teraz nielubiane:

Policjant - w I serii go lubiłem,jak był taki podejrzliwy ;) później jego "romantyzm" stał się nie do zniesienia dla mnie.
Wioletka - szczerze mówiąc we wszystkich seriach działa mi na nerwy
Pietrek - lubiłem go do połowy III Serii, później denerwowały mnie jego coraz dziwniejsze fryzury. Co wymyślą w VI serii?
Jola - strasznie mnie irytowała ta jej niezdarność w III serii.
Babka - nie podobają mi się jej czary, i to że się wtrąca tam gdzie nie trzeba.
Marianek - nie wiem dlaczego, ale wydaję mi się że aktor gra go sztucznie. Ogólnie nie lubie wątków młodzieży w "Ranczu"
Witebski - lubiłem go do momentu leczenia u babki. Po tym stał się taki jakiś mdły...
Lodzia - lubiłem ją do końca III serii, szczególnie to jej "Panie Wójcie, Panie Wójcie" ale później nie podobało mi się jak ograniczała Czerepacha.

Do pozostałych postaci których nie wymieniłem mam stosunek neutralny, czyli w gruncie rzeczy je lubie, jak całe "Ranczo" :yahoo

Pozdrawiam forumowiczów.
Szymi
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Koło Bydgoszczy
PodziÄ™kowaÅ‚ : 0 raz
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 0 raz

Reklama

Postprzez zoriia » Czw 21 Lip, 2011

Ja najbardziej lubię Lusy, Wójta, Czerepacha, Michałową i ,,ławeczkę'' :)
A nie lubię Lodzi i Joli też trochę :(
Awatar użytkownika
zoriia
Nowicjusz
Nowicjusz

PodziÄ™kowaÅ‚ : 3 razy
Numer GG: 0

Postprzez mateusz_ziegert » Czw 16 Lut, 2012

Moi ulubieni aktorzy to: ksiądz, wójt, ławeczka, Kusy i Lucy. Oni są spoko.
mateusz_ziegert
Nowicjusz
Nowicjusz

Obrazki: 0
PodziÄ™kowaÅ‚ : 0 raz
Numer GG: 0

Szybka odpowiedź